Şeker Mahallesi'nde kurs sevinci Şeker Mahallesi'nde kurs sevinci

 İlçe, 1860 yılında kurulmuş olup, 1524,25 km² yüzölçümüne sahip ve nüfusu köyleri ile birlikte 36.389’dur. Doğusunda Ortaca ve Dalaman İlçesi, Batısında Marmaris ve Ula İlçesi, Kuzeyinde Denizli İli, Güneyinde Akdeniz bulunmaktadır. Rakımı 14,71 metredir.

Önemli ticaret merkezi

Tarihçi Herodot ve Coğrafyacı Strebon ile Şair Homeros’ a göre M.Ö. 3000 yıllarında KARYALILAR ve LİKYALILAR tarafından iskan edilen ilçede, çevrede bu devirlere ait şehir kalıntıları, kaleler, su kemerleri, zirai teraslar ve kaya mezarları bulunmaktadır. Köyceğiz Gölünün sahille birleştiği bölgede kurulan Kaunos şehri KARİA’ nın önemli limanlarından ve ticaret merkezlerinden birini oluşturmuştur. Kaunos daha sonra İskender’ in hakimiyetine girmiştir. Selçuklu Sultanı II. Mesut adına Menteşeoğulları Beyliği tarafından 1291 yılında fethedilmiştir.

Türistik bir ilçe

Köyceğiz ilçesi turistik bir ilçedir ve zengin tarihi geçmişe ve doğal güzelliklere sahip narenciye bahçeleri içinde yer almaktadır. İstiklal mücadelesinde ise Tahirağazade Osman Ağa, Müftü Mehmet Zeki Efendi, Hacı Osman Efendi ve Tevfik Beylerin öncülüğünde Kuva-i Milliye Teşkilatı kurularak yurt savunmasına katılmıştır.

Editör: Sakarya Gazetesi