İşte krem karamel için bilmeniz gerekenler.

Malzemeler

Yapılışı ve püf noktaları 

Karamel yapmak için önce büyük bir çelik cezveyi kısık ateşte kullanmalısınız. 1 su bardağı toz şekeri ve suyu bu cezveye koyun. Şekeri ara sıra karıştırarak şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Şeker eriyip suyun içinde karıştığında, rengi hızla sararıp kahverengiye dönecektir. İşte bu aşamada karameli ocaktan hemen almalısınız.

Miras paylaşımında ve tapuda yeni dönem! Miras paylaşımında ve tapuda yeni dönem!

Karameli, tek kişilik krem karamel kaplarına ya da orta boy cam bir kaseye aktarın. Kapları sallayarak, karamelin kapların dibine ve kenarlarına eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın. Büyük bir kase kullanıyorsanız, tüm karameli kaseye dökün ve kaseyi sallayarak karamelin kasenin iç yüzeylerine yayılmasını sağlayın.

1-yumurtayla-krem-karamel-onecikan

Diğer taraftan, süt ve toz şekeri derin bir kapta, şekeri eriyip karışım homojen hale gelinceye kadar tel çırpıcı veya mikserle yaklaşık 2 dakika boyunca çırpın. Ardından oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve vanilyayı ekleyin, ve tekrar tel çırpıcı veya mikserin yüksek hızında yaklaşık 1-2 dakika boyunca çırpın. Hazırladığınız sütlü karışımı küçük kaplara ya da büyük bir kalıba, ağız kısmında yaklaşık 1 parmak boşluk kalacak şekilde dökün.

Bir fırın tepsisinin yarısından fazlasını sıcak suyla doldurun ve hazırladığınız krem karamel kaplarını veya kalıbı bu su dolu tepsinin içine yerleştirin.

Krem karameli, 165 dereceye ayarladığınız fırında en az 2 saat boyunca pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı kremalin içine batırabilirsiniz; kürdan temiz çıkarsa karamel pişmiş demektir. Krem karameli fırından çıkarıp soğumaları için bekledikten sonra, en az bir gece buzdolabında dinlendirin.

Servis yapmadan önce, ince bir bıçağın ucunu kalıbın kenarlarına sokarak karameli kalıptan ayırın ve karamel tabağa ters çevirerek servis edebilirsiniz.

Krem karameli kalıptan çıkarmak bazen zor olabilir, bu nedenle dikkatli olun. Alternatif olarak, kaşıkla servis yapabilirsiniz.

Editör: Sakarya Gazetesi