Malzemeler:

Eti için:

1-2 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
2-1 adet orta boy büyüklükte kuru soğan
3-1 paket margarin (250 gr)
4-½ kahve kaşığı toz tarçın
5-1 tatlı kaşığı tuz
6-5 adet orta boy yeşil sivri biber
7-2 adet orta boy domates
8-5-6 su bardağı su

B sınıfı ehliyeti olanlara büyük uyarı! B sınıfı ehliyeti olanlara büyük uyarı!

Pilavı için:

1-4 su bardağı pilavlık iri pirinç
2-1 tatlı kaşığı tuz
3-6 su bardağı su

Hazırlık:

1-İnce kıyılmış kuru soğan, margarin, tarçın, tuz ve kabuğu soyulup doğranmış domates, kuşbaşı etle karıştırılır.

2-40-45 cm çapında, 4-5 cm kalınlığında kenarı olan yuvarlak bir tepsiye karışım yerleştirilir ve üzerine sivri yeşil biberler eklenir.

3-20-25 cm çapında, 28-20 cm derinliğinde ateşe dayanıklı porselen veya metal bir tas, tepsinin üzerine kapatılarak, 5-6 su bardağı sıcak su eklenir ve karışım ağır ateşte 45 dakika pişirilir.

4-Tepsi hiç açılmadan kenarındaki artan et suyu başka bir kaba alınır. Toplamda 6 su bardağı sıcak su, ocaktaki tepsiye geri boşaltılır.

5-Ayıklanıp yıkanmış 4 su bardağı pirinç, tepsideki tasın etrafına boşaltılır. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilir ve pirinçler suyunu çekene kadar çevirerek pişirilir.

6-Pilav ocaktan indirildikten sonra üzeri kapatılır ve 10 dakika dinlendirilir. Ardından ortasındaki tas kaldırılarak servis yapılır.

Not: Et pişirilirken suyun azalması durumunda, biraz daha su eklenmelidir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi