LGS sınavı, Türkiye genelinde ve yurt dışında geniş bir katılım ile gerçekleştirilecek. Sınav merkezleri şu şekilde belirlendi:

Yurt İçi: 973 sınav merkezinde, 3 bin 891 okulda ve 62 bin 663 salonda.
Yurt Dışı: 11 sınav merkezinde, 11 okulda ve 35 salonda.

İki oturum şeklinde yapılacak olan LGS'de öğrenciler, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı bölümde sınava girecekler.

2 haziran günü gerçekleştirilecek olan LGS'de birinci oturum saat 09:30'da başlayacak. 75 dakika sürecek olan sınavda, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden 50 soru sorulacak.

ESOGÜ'de mezuniyet sevinci ESOGÜ'de mezuniyet sevinci

11:30'da başlayacak olan ikinci oturumda ise öğrenciler, 80 dakikalık süre içerisinde matematik ve fen bilimlerinden oluşan 40 soruyu yanıtlayacak.

Kimler Sınava Girecek?
LGS sınavına, 18 Mart - 2 Nisan 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda başvurularını yapmış olan 8. sınıf öğrencileri katılabilecek. Başvurular isteğe bağlı olarak yapılacak ve başvuru süreçlerinin eksiksiz tamamlanması gerekecek.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?
Heyecanla beklenen LGS sonuçları, 28 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler ve veliler, sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

Muhabir: Merve Pınar