Hamster Kombat 15 Eylül günlük şifre açıklandı: Mors alfabesiyle şifrenizi çözün! Hamster Kombat 15 Eylül günlük şifre açıklandı: Mors alfabesiyle şifrenizi çözün!

Berna Yıldız, "Asgari ücret yasal bakımdan işçilere ödenebilecek en düşük ücret olmakla beraber ne yazık ki ülkemizde genel ücret durumuna gelmiş bulunuyor. 15 milyon ücretli çalışanın yaklaşık yarısı asgari ücret düzeyinde maaş alırken, asgari ücretin çok altındaki ücretlerle kayıt dışı çalışanlar ve sayıları 16 milyonu bulan emekliler de düşünüldüğünde asgari ücretin toplumsal yaşam bakımından konumu daha da iyi anlaşılacaktır. Görece daha iyi ücretler alan emekçilerin maaşları da her geçen gün erimekte ve asgari ücret düzeylerine çekilmektedir. Bu nedenle asgari ücret sadece asgari ücret değildir. İşsizlik ödeneğinden emekli aylıklarına , genel sağlık sigortasından yararlanmak için uygulanan yoksulluk testine kadar pek çok unsuru etkileyen asgari ücret sadece asgari ücretlinin ücretini değil, genel ücret seviyesini de doğrudan etkilemektedir. Tüm bu nedenlerle asgari ücret milyonların meselesidir" dedi. 

Vergide adalet

Yıldız, "Yoksulluğa, açlığa, işsizliğe, borçluluğa ve güvencesizliğe mahkûm eden bu politikalar sadece bizlerin değil tüm Türkiye’nin sırtında bir yüktür. Bu yükü taşımaya mecalimiz kalmadı.  Yoksullukta, sefalette eşitlenmek değil hak ettiğimiz refahta birleşmek istiyoruz. Bu nedenle başta temel tüketim malları olmak üzere yapılan zamlar geri alınsın! Temel ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın. Sendikalaşma ve grevli gerçek toplu iş sözleşmesi önündeki tüm engeller kaldırılsın! Vergide adalet sağlansın, servet vergisi alınsın" diye konuştu. 
                                                         

Editör: Sakarya Gazetesi