Merkez mahalle ve çalışan kesim olmalarından dolayı karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin araç park sıkıntısı olduğunu söyleyen Bilen, “Sokak aralarında araç park sorunu çok var, çok fazla park cezaları geliyor komşular bu durumdan çok mağdurlar.”  dedi.

SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

1967 Eskişehir Bahçelievler’de doğdum.  Anadolu Üniversitesi Büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum. Bir sürücü kursunda trafik ve direksiyon eğitmenleri yaptım ve emekli oldum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.

Ana Foto-31

 NEDEN MUHTAR OLMAK İSTEDİNİZ?

Kadınların yerel yönetimlerde daha aktif olması gerektiğine inanıyorum. Önceki dönemlerde de STK’larda aktif görevler aldım.  Kadınlarımız evlerden çıkmalı ve elini taşın altına koymalı bu son seçimde kadın muhtar sayımızı arttırdık. İnşallah bir sonraki seçimde daha da artacağına inancım tam.  Takdir komşularımızın ama başarılı olduğumu düşünüyorum. Eğer bir kadına cesaret verdiysem, bir kızımıza rol model olduysam ne mutlu bana.

 BU KAÇINCI DÖNEMİNİZ?

Mahallenin ilk kadın muhtarıyım bu 3’üncü dönemim.

 MAHALLENİZDE ORTALAMA KAÇ HANE VAR VE KAÇ KİŞİ YAŞIYOR?

Bizim mahallemizde sirkülasyon çok var öğrenciler çok gelip gidiyor. Eve 1 kişi kayıt yapıyor 3 kişi kalıyor onun için nüfusu hakkında tam sayı veremem ama ortalama 10.000  seçmenli bir mahalleyiz. 8 Bin 380 daire var şuan mahallemizde.

 MAHALLENİZİN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR? ÇÖZÜLMESİ İÇİN BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR MUSUNUZ?

Merkez mahalle ve çalışan kesim olduğumuzdan sokak aralarında araç park sorunu çok var, çok fazla park cezaları geliyor komşular bu durumdan çok mağdurlar.  Ayrıca apart sayısı çok fazla buraların denetlenme ve hijyen sorunu var. Hayvan sever gençler, Eskişehir'e geldikleri zaman ya bir köpek ya bir kedi alıyorlar ve giderken bunları sokaklara bırakıp gidiyorlar. En kötüsü o. Bizim mahallemizde pek çok kendi başına sokakta yaşamayı bilemeyen hayvanlar var. Bir de dışkılarını yaptırıyorlar, o pislikleri de temizlemeden gidiyorlar. Her yerimiz mayın tarlası gibi pisliklerle dolu. Bir çözüm bulunması lazım buna. Uyarı ama ne kadar uyarsan da ters tepki alıyorsun uyardığın zaman. Belediyelerimiz, kamu kurumları ile işbirliği içindeyiz bazen gecikebilse de hizmetler mahallemize geliyor.

'Hükümetin temsilcileri kendilerini AK Parti militanı gibi görüyor' 'Hükümetin temsilcileri kendilerini AK Parti militanı gibi görüyor'

 MAHALLENİZDE MÜLTECİ VAR MI, SAYISINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Her yerde olduğu gibi bizde de mülteciler var ama sayısı konusunda net bir sayı veremem onların kayıtları göç idaresi tarafından yapılıyor.

ŞU ANDA ELİNİZDE BİR SİHİRLİ DEĞNEK OLSA MAHALLENİZDE NEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTERDİNİZ?

Şu anda elimde sihirli bir değnek olsa mahallemizi sıkışık nizamdan çıkarıp otoparkı olan ada bazında sitelere dönüştürürdüm.  Hem güvenlik hem de sosyal açıdan daha verimli olurdu diye düşünüyorum.

 ÖZELLİKLE E-DEVLET ÇIKTIKTAN SONRA MUHTARLARA İHTİYAÇ KALMADIĞI SÖYLENİYOR. SİZ BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

E-devlet sadece evrak almak adına kullanılıyor. Özellikle pandemi ve deprem zamanı muhtarlıkların önemi anlaşıldı diye düşünüyorum. Pandemide halkın ulaşabildiği en yakın devlet eli muhtarlıklar oldu. Bizler hep sahada görev yaptık. Komşularımızın sorunlarını ve isteklerini yetkili birimlere ilettik. Muhtarlıklar sadece mesai saati içinde hizmet vermez biz 7/24 hep göreve hazırız, muhtarlıkta yok isek bilsinler ki yine mahalle için ya belediye ya da kamu kurumundayızdır. Ben mahallemi ve komşularımı çok seviyorum. Bahçelievler hizmet etmek bana hem mutluluk hem de gurur veriyor.
 

Muhabir: Melisa Ceritli