Manisa kebabı, tipik kebaplardan daha küçük boyutlarda hazırlanır ve benzersiz Ege Bölgesi tereyağının lezzetini içinde barındırır. Bu eşsiz lezzet, yiyenlerin damaklarında unutulmaz bir tat bırakır.

Eylül ayında hangi çiçekler ekilir? Eylül ayında hangi çiçekler ekilir?

Malzemeler:

  • 2/3 oranında dana eti
  • 1/3 oranında kuzu eti
  • Tereyağı
  • Sumak
  • Tuz
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Kuru soğan
  • Maydanoz
  • kebap

Yapılışı:

İnce ince doğranmış soğan ve maydanozu sumak ile karıştırarak bir salata hazırlayın.

Dana ve kuzu etlerini çift kıyma haline getirin ve tuz ekleyerek iyice yoğurun.

Hazırlanan kıymayı şişlere sararak, fazla kalın olmayacak şekilde düzgün bir şekilde şekillendirin.

Şişlere sarılan kebapları odun kömürü ateşinde pişirin.

Aynı ateşte domates ve biberleri hafifçe közleyin.

Pideleri aynı ateşte ısıtarak hafifçe kızartın.

Kızaran pideleri servis tabağına alın ve kare kare kesin.

Pişen kebapları da şekilleri bozulmadan pidelerin üzerine yerleştirin.

Kızdırılmış tereyağı gezdirin ve sumak serpin.

Közlenmiş domates ve biberlerle süsleyin.

Soğan salatası ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi