Keyifli atölye

Masallar aracılığı ile sağlıklı beslenme, besinlerin özellikleri, besinlerin sürdürülebilirliği ve basit yiyecek hazırlama yöntemleri konusunda her ay farklı konsept ile doğru beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Masal Mutfağı Atölyesinin mart ayı için seçtiği konu fermantasyon oldu.

Farklı tatlar verildi

Şatoda Sihirli İçecekler” adıyla gerçekleştirilen mutfak atölyesinde sağlıklı beslenmede fermente gıdaların önemine değinilirken kefir kullanılarak hazırladıkları içecek ile çocuklar hünerlerini sergiledi. Kefirin oluşumu, kullanımı ve yararlarına değinilen atölyede hazırlanan içecekler kırmızı pancar ile renklendirildi; bal ve muz ile de farklı bir tat verildi. (HM)

Editör: Sakarya Gazetesi