B sınıfı ehliyet sahiplerini bekleyen büyük değişiklikler! B sınıfı ehliyet sahiplerini bekleyen büyük değişiklikler!

Aslen Konya doğumlu olan Beyza, şu anda Fransa’da yaşamaktadır. Fransa’da büyüyen Beyza, lisenin aşçılık bölümüne kaydolmayı planlamış, ancak bu fırsatı değerlendirememiştir. Bunun yerine Sigorta Bölümü’nden mezun olmuştur. Eski bir aşçı olan babasının izinden giderek, günümüzde Fransa’da pastacılık yapmaktadır.

Fransa’daki Masterchef yarışmasına katılmak isteyen  Beyza, başörtüsünden dolayı yarışmaya alınmadı ve sonrasında Türkiye’ye gelmeye karar verdi.

Beyza M3

Beyza, “Sürekli yemek yapan birisiyim ve bugün buraya hayalimi gerçekleştirmeye geldim” diyerek, yemek tutkusunu ifade etti. İlk gün jüriye sunduğu yemek çıtır karides, avokado püresi ve üstüne tatlı acılı bir sos. Yemek yaparken gösterdiği özen ve lezzetli tarifleri, Beyza’nın yarışmada iddialı bir isim olacağını göstermektedir. “Yemeğime çok güveniyorum” diyen Beyza, yarışmanın ilerleyen bölümlerinde de yeteneklerini sergilemeye devam edecektir.

Beyza Aydın, MasterChef Türkiye 2024 yarışmasının ilk aşamasında Çıtır Karides ile göz doldurmuş ve 3 evet alarak bir sonraki turu geçmeye hak kazanmıştır. Üçlü eleme turunda ise Kayseri Yağlaması yaparak şeflerden büyük beğeni toplamış ve ana kadroya dahil olmuştur.

Muhabir: Merve Pınar