Aslen Karslı olan Muratcan İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden mezun oldu. Akademik olarak devam etmek isteyen Sural, daha sonra yine Gastronomi alanında yüksek lisans yaptı.

Adana’da salça sezonu başladı, damlar kızardı Adana’da salça sezonu başladı, damlar kızardı

Muratcan Soral, 2016'dan beri aktif olarak aşçılık yapmakta, yaklaşık 4 yıldır yatta ve holdingde kişisel şeflik yapmaktadır.
Yarışmada hazırladığı midyeli aslan balığı tabağı ve kullandığı yenilebilir üç boyutlu kılçığı ile oldukça takdir topladı. İlk turda İstila adlı tabağına Somer Sivrioğlu'ndan evet, Mehmet Yalçınkaya'dan evet, Danilo Zanna'dan evet oyu aldı. Muratcan, yarışmanın ikinci turu olan 3'lü düelloda da rakiplerinden daha iyi tabak hazırlayarak ana kadroya kalmak için mücadele verilen tura geçti. Bu turda da başarı elde etti ve yarışmanın 13. yarışmacısı oldu.

Muhabir: Merve Pınar