Geçen yıl Kurban Bayramı nedeniyle SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emekli maaşları ile memur maaşları erkene çekilmişti. Peki, bu yıl Haziran ayı maaşları erkene alınacak mı?

Ramazan Bayramı'nda memur maaşları normal ödeme tarihinde yapılmış, emekli maaşları ise ikramiyelerle birlikte 2-5 Nisan tarihleri arasında ödenmişti. Normalde SSK emekli maaşları, tahsis numarasına göre ayın 17-26’sı arasında ödeniyor. Bağkur emekli maaşları 25-28’i arasında, Emekli Sandığı’na tabi kamu personeli ise ayın ilk haftası maaşlarını alıyor. Memur maaşları da her ayın 15'inde ödeniyor.

para-nedir

Haziran ayı maaş ödemeleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, 2024 Kurban Bayramı'nın 16 Haziran’a denk geldiği göz önüne alındığında, emekli ve memur maaşlarının bayramdan önceki hafta içinde ödenmesi bekleniyor. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, “Bu sene Kurban Bayramı haziran ayının 16’sına denk gelmektedir. Emekli maaşları tahsis numaralarının son hanesine göre ödenmektedir. SSK emeklilerinin maaşları ayın 17’si ile 26’sı arasında, Bağkur’luların maaşları 25’i ile 28’i arasında, Emekli Sandığı’na tabi kamu personeli ise ayın ilk haftası maaşlarını almaktadır” dedi.

Önceki dönemlerde bayram ikramiyelerinin bayramdan önceki hafta içinde ödendiğini hatırlatan Yılmaz, emekli maaşları ve bayram ikramiyelerinin birleştirilerek ödenebileceğini belirtti. “Hem ikramiye hem maaş ödemeleri toplu halde bayram öncesinde ödendiği takdirde emeklilerimiz rahat bir nefes alabilir” diye ekledi.


 

Kaynak: Haber Merkezi