Bakan Işıkhan, konu ile ilgili tüm kesimlerle bir araya geleceklerini ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da bu konunun gündeme getirileceğini söyledi.

Esnek çalışma modelinin kamu çalışanlarının verimliliğini ve üretkenliğini artıracağına inanan Işıkhan, bu sayede tasarruf da sağlanacağını belirtti. Modelin detaylarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve en kısa sürede kamuoyuna sunulacağını ifade etti.

Başkan Ataç: “Tepebaşı'ndaki üretimle iftihar ediyoruz” Başkan Ataç: “Tepebaşı'ndaki üretimle iftihar ediyoruz”

Işıkhan ayrıca, kadınların istihdamına yönelik yapılan çalışmalara da değindi. İş-Pozitif Projesi ile kadın istihdamının artırılmasının hedeflendiğini belirten Işıkhan, Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde 9 Şubat'ta hayata geçirilen program kapsamında bugüne kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılmasına aracılık edildiğini söyledi. Işıkhan, bu rakamların daha da artacağını ve gençler ve engelliler için de benzer projelerin hayata geçirileceğini kaydetti.

Bakan Işıkhan, Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-UP) ile ilgili de bilgi verdi. Proje kapsamında Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul illerinde 4 bin kadın işverene, iş yerlerinde ilave olarak işe aldıkları 4 bin kadın çalışandan dolayı 25 ayda toplamda 635,9 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.

Bu gelişmeler, kamu çalışanları ve kadınların çalışma hayatına dair önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Esnek çalışma modelinin kamuda nasıl uygulanacağı ve bu modelin çalışanlara ve işverene ne gibi faydalar sağlayacağı merak konusu.

Kaynak: Haber Merkezi