Artık randevu alanlar, randevularını onaylamak zorunda. Onay vermeden gelmeyen kişilerin, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Bu yeni düzenleme, geçen yıl gelinmeyen toplam randevu sayısının 81 milyona ulaşması gibi verimsizlikleri önlemek için hayata geçirildi.

Yeni uygulama ile ilgili önemli detaylar şu şekilde:

Randevu Onayı: Randevu alan kişilerin, randevu tarihinden bir gün önce akşam saat 20.00'ye kadar randevularını onaylaması veya iptal etmesi gerekiyor. Onay işlemi, MHRS'nin internet sitesi, mobil uygulaması veya ALO 182 çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Randevu İptali: Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar randevu iptali yapmak mümkün olacak. Bu işlem yine MHRS'nin çeşitli platformları üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Onaylanmayan Randevular: Randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu sistem tarafından iptal edilecek.

Randevuya Gitmeme Durumu: Randevusunu onaylamış olmasına rağmen randevuya gitmeyen kişiler, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alamayacaklar. Ancak bu kişiler, randevusuz hizmet alabilmek için Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarına başvurabilecekler.

Randevu Otomatik İptali: Randevusunu onaylamayan veya iptal etmeyen kişilerin randevuları, otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda kişi tekrar randevu alabilecek veya sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabilecek.

Randevu Onay Zorunluluğu: Üç gün ve daha sonrası için alınan tüm randevularda onay zorunlu olacak. Ancak muayene tarihinden önceki iki gün içerisinde alınan randevular, otomatik olarak onaylanmış sayılacak.

Eskişehir'de bayram öncesi tatlı denetimi Eskişehir'de bayram öncesi tatlı denetimi

Muafiyetler: 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu uygulamadan muaf tutulacaklar ve her zaman randevu alabilecekler.

Kaynak: Haber Merkezi