Eskişehir'de KPSS'ye geç kaldılar! Eskişehir'de KPSS'ye geç kaldılar!

Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak ve eğitim sisteminde köklü değişikliklere yol açacak. Özellikle öğretmenlerin eğitim süreçleri, bu model çerçevesinde yeniden şekillendirilecek. İl milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda düzenlenecek eğitimler, 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süreçte, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulanacağı sınıflarda görev yapan öğretmenlere teorik ve pratik bilgiler verilecek. Diğer sınıf düzeylerindeki öğretmenlerin eğitimleri ise ara tatil döneminde organize edilecek. Böylece öğretmenler, yeni modelin gerektirdiği donanıma sahip olacak.

Deneme Sınavlarına Son Verildi

Geçtiğimiz yıl ilkokul seviyesinde sınavları kaldıran MEB, velilerin talepleri doğrultusunda 1. sınıftan itibaren deneme sınavlarına izin vermişti. Ancak yeni genelge ile bu uygulama tamamen ortadan kaldırıldı. Artık 1. sınıftan lise son sınıfa kadar hiçbir seviyede deneme sınavı yapılmayacak. Bu kararın temel amacı, öğrenciler üzerindeki sınav stresini azaltmak. Sınıf içi ölçme ve değerlendirme faaliyetleri, öğrencilerin bilgi ve becerilerini objektif bir şekilde değerlendirmek amacıyla planlanacak. Öğrenciler arasında yarış ortamı yaratan ve erken yaşlarda sınav stresine yol açan bu uygulamanın kaldırılması, eğitim sürecine olumlu bir katkı sağlamayı hedefliyor.

Kurs Mebgovtr 1967305

Öğrenciler Arası Rekabete Son Veriliyor

Yeni düzenlemelerle birlikte, öğrencilerin akademik başarıya göre sıralanıp yarışa sokulması gibi uygulamalara da son verilecek. Bakanlık, öğrencilerin bireysel gelişimlerini ön planda tutan ve süreç odaklı bir ölçme değerlendirme sistemine geçileceğini duyurdu. Bu kapsamda, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, lise hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanacak olan yeni müfredat, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun olarak yürütülecek. Bu model, öğrencilerin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimlerini de destekleyecek.

Muhabir: Merve Pınar