Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmede "Savaşın çözüm olmadığına inanıyoruz. Savaşla çözüm olmaz. Bombalar, füzeler ve silahlar barış getiremez, bu nedenle diyaloğu vurguluyoruz ve diyalog gereklidir" dedi.

AVM terasından atlayan lise öğrencisi yayanın üzerine düştü: 2 ölü AVM terasından atlayan lise öğrencisi yayanın üzerine düştü: 2 ölü

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Rusya'nın başkenti Moskova'da temaslarını sürdürüyor. Modi, Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Modi'yi ikili ilişkilerin derinleştirilmesine yönelik görüşmeler için Kremlin'de ağırlayan Putin, iki ülkenin özel bir stratejik ortaklığa sahip olduğunu ifade ederek savaşa barışçıl bir çözüm bulma çabalarından dolayı Modi'ye teşekkür etti. Putin, "İlişkilerimiz özellikle ayrıcalıklı bir stratejik ortaklık niteliği taşıyor. Ukrayna krizini barışçıl bir yolla çözmek girişimleri de dahil kronik sorunlara gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim" dedi. Putin iki ülke arasında çok uzun yıllara dayanan bir dostluk ve iyi ilişkiler bulunduğu belirterek, "Bu yıl diplomatik ilişkilerimizin 77. yılını kutluyoruz. İlişkilerimiz özellikle ayrıcalıklı bir stratejik ortaklık niteliği taşımaktadır. Sizinle sürekli temas halindeyiz ve odak noktamız Hindistan ve Rusya halklarının çıkarına ticari ve ekonomik bağların geliştirilmesi. BM olmak üzere uluslararası örgütler, ŞİÖ ve BRICS gibi birlikler de dahil uluslararası arenada yakın iş birliği içerisindeyiz" açıklamasını yaptı.

Dün gayrı resmi bir şekilde görüşme fırsatı bulduklarını da sözlerine ekleyen Putin, "Sizi Kazan'da BRICS Zirvesi'nde görmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA