Malzemeler:
Hamur İçin:
1-3 su bardağı un
2-1 adet yumurta
3-Su
İç Harcı İçin:
1-1 su bardağı dövülmüş badem
2-1 su bardağı dövülmüş ceviz
3-1 su bardağı toz şeker
Kızartmak İçin:
1-3 su bardağı sıvıyağ
Şerbet İçin:
1-1300 gr toz şeker
2-1 litre su
Hazırlanış:
1-Un, su ve yumurta ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur ve 15-20 dakika dinlendirilir.
2-Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Bezeler nişasta ile açılır.
3-Açılan her yufka, üstüne iç malzemeden eşit şekilde serpildikten sonra oklavaya sarılır.
4-Büzerek oklavadan çıkarılır.
5-Dilimlere kesilir ve dilimler, kızgın yağda kızartılır.
6-Tatlının hamuru hazırlanırken, şerbet için toz şeker ve su kaynatılır. Kıvamını alınca soğumaya bırakılır.
7-Kızarmış samsılar, soğuyan şerbetle buluşturulur.
8-Şerbeti iyice çekmesi için bir süre bekletilir.
9-Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir.
Afiyet olsun!