Malzemeler:

Hamur İçin:

1-3 su bardağı un
2-1 adet yumurta
3-Su

İç Harcı İçin:

1-1 su bardağı dövülmüş badem
2-1 su bardağı dövülmüş ceviz
3-1 su bardağı toz şeker

Eskişehir'de öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor! Eskişehir'de öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor!

Kızartmak İçin:

1-3 su bardağı sıvıyağ

Şerbet İçin:

1-1300 gr toz şeker
2-1 litre su

Hazırlanış:

1-Un, su ve yumurta ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur ve 15-20 dakika dinlendirilir.

2-Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Bezeler nişasta ile açılır.

3-Açılan her yufka, üstüne iç malzemeden eşit şekilde serpildikten sonra oklavaya sarılır.

4-Büzerek oklavadan çıkarılır.

5-Dilimlere kesilir ve dilimler, kızgın yağda kızartılır.

6-Tatlının hamuru hazırlanırken, şerbet için toz şeker ve su kaynatılır. Kıvamını alınca soğumaya bırakılır.

7-Kızarmış samsılar, soğuyan şerbetle buluşturulur.

8-Şerbeti iyice çekmesi için bir süre bekletilir.

9-Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi