Malzemeler:

1-3-4 kg kuzu kaburgası
2-4 su bardağı pilavlık bulgur
3-10 yemek kaşığı tereyağı
4-2 yemek kaşığı tuz

İç Harcın Hazırlanması:

1-Kaburgaları keskin bir bıçakla enine doğru keserek, içine pilavın konulacağı cebi açın.
2-Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayın ve ılık suda bekletin.
3-Ciğeri küçük küp şeklinde doğrayın ve bir kenara ayırın.
4-Soğanları incecik kıyın ve kalın tabanlı yayvan bir tencereye alın.
5-3 yemek kaşığı tereyağında biraz tuz ekleyerek, soğanları altın sarısı renk alana kadar kavurun.
6-Ardından doğranmış ciğeri ekleyin ve renk değiştirinceye kadar kavurmayı sürdürün.
7-Bu karışıma suyu süzülüp iyice yıkanmış pirinci ve bir tutam tuzu ekleyin.
8-1-2 dakika çevirdikten sonra 4 su bardağı su ve baharatları ilave edin.
9-Tadına tuzuna bakın ve kuşüzümü suyunu süzüp pilavın üstüne serpiştirin.
10-Kapağını kapatın ve çok kısık ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin.

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için geri sayım başladı 60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için geri sayım başladı

Dolmanın Hazırlanması:

1-Hazırlanan pilavı kaburganın içindeki cebe doldurun, ancak dikkatli olun; çok fazla doldurmak patlamaya neden olabilir.
2-Cebin ağzını kalın bir iplikle dikin.
3-Etin üzerine salça sürün.

Pişirme Aşaması:

1-Kaburganın rahatça sığabileceği bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
2-Kaburgayı önlü arkalı hafifçe kızartın. İlk olarak kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin.
3-3 su bardağı kaynar su ekleyin, tuz serpin ve kapağını kapatın.
4-Yaklaşık 1 saat pişirin, ardından kaburgayı çevirin ve diğer tarafını da yaklaşık 1 saat pişirin.
5-Et, tel tel ayrılacak kadar yumuşamış olmalıdır.
6-Tenceredeki su azaldıkça azar azar kaynar su ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi