Malzemeler:
1-3-4 kg kuzu kaburgası
2-4 su bardağı pilavlık bulgur
3-10 yemek kaşığı tereyağı
4-2 yemek kaşığı tuz
İç Harcın Hazırlanması:
1-Kaburgaları keskin bir bıçakla enine doğru keserek, içine pilavın konulacağı cebi açın.
2-Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayın ve ılık suda bekletin.
3-Ciğeri küçük küp şeklinde doğrayın ve bir kenara ayırın.
4-Soğanları incecik kıyın ve kalın tabanlı yayvan bir tencereye alın.
5-3 yemek kaşığı tereyağında biraz tuz ekleyerek, soğanları altın sarısı renk alana kadar kavurun.
6-Ardından doğranmış ciğeri ekleyin ve renk değiştirinceye kadar kavurmayı sürdürün.
7-Bu karışıma suyu süzülüp iyice yıkanmış pirinci ve bir tutam tuzu ekleyin.
8-1-2 dakika çevirdikten sonra 4 su bardağı su ve baharatları ilave edin.
9-Tadına tuzuna bakın ve kuşüzümü suyunu süzüp pilavın üstüne serpiştirin.
10-Kapağını kapatın ve çok kısık ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin.
Dolmanın Hazırlanması:
1-Hazırlanan pilavı kaburganın içindeki cebe doldurun, ancak dikkatli olun; çok fazla doldurmak patlamaya neden olabilir.
2-Cebin ağzını kalın bir iplikle dikin.
3-Etin üzerine salça sürün.
Pişirme Aşaması:
1-Kaburganın rahatça sığabileceği bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
2-Kaburgayı önlü arkalı hafifçe kızartın. İlk olarak kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin.
3-3 su bardağı kaynar su ekleyin, tuz serpin ve kapağını kapatın.
4-Yaklaşık 1 saat pişirin, ardından kaburgayı çevirin ve diğer tarafını da yaklaşık 1 saat pişirin.
5-Et, tel tel ayrılacak kadar yumuşamış olmalıdır.
6-Tenceredeki su azaldıkça azar azar kaynar su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!