2 Eylülspor kadrosunu güçlendiriyor! 2 Eylülspor kadrosunu güçlendiriyor!

Atıcılık müsabakalarında sporcuların kullandığı lens, göz kapağı gibi teçhizat tercih etmeyen Yusuf Dikeç, atış sırasındaki duruşuyla dünya gündemine oturdu.
Dikeç’in açıklamalarında şu sözlere değindi: "Öncelikle böyle bir başarı yakaladığım için çok mutluyum. 85 milyonun dualarıyla geldik. Hedefimiz altın madalyaydı ama onu da ucundan kaçırdık. Bir yarışmaya bir sporcu gittiğinde, nasibiyle, rızkıyla ve şansıyla gitmeli. Bugünkü yarışmada şansımız yerinde değildi. Bir puanla kaçırdım. 2 arkadaşımız da yine aynı şekilde. Gönül isterdi ki altın olsun ama olmadı.”

“Naturel bir atıcıyım”

İnsanların çok rahat olduğuna dair yorumlarına ise şöyle cevap verdi: “Ne kadar rahat gözüksek de 85 milyon insan bizi dualarla uğurladı. Onun bir baskısı, ağırlığı vardı. Bu benim 5. olimpiyatım. Orada sakin duruyoruz ama içimizde fırtınalar kopuyor. Kalbimiz yerinden çıkacak gibi oluyordu. Atış yapıyorsun ama aklında 85 milyon var, 5. olimpiyatım var.  Bu kadar konuşulacağını inanın tahmin etmiyordum. Bir de Aksesuar eksikliği falan yok. Ülkemiz aslında bize sağlıyor. Yarışmalarda hakemler, yarışma öncesinde soruyor. Diyorum ki ben naturel bir atıcıyım. Olimpiyatlar insanların yeteneklerini sergilediği bir arenaysa kendi yeteneğimle atmak istiyorum, öyle de yapıyorum. Sonunda madalya nasip oldu.”

I (1)-1

“Herkes ayağını denk alsın”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da "Anlık Olimpiyat köyünden bildiriyorum; herkes ayağını denk alsın! Yusuf Dikeç'imiz ve efsane pozu!" ifadelerini X hesabından paylaştı.

Elon Musk yorum yaptı

Yusuf Dikeç, Tesla ve X şirketlerinin sahibi ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk'ın da dikkatini çekti. Elon Musk, Olimpiyat oyunlarında gümüş madalya kazanan ilk Türk sporcu Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç’in atışına "Güzel" yorumunu yaptı.

Muhabir: Merve Pınar