Pide hamuru için:

1-3 su bardağı un
2-Yarım çay kaşığı tuz
3-Bir tutam toz şeker
4-20 gram yaş maya
5-1 adet yumurta

Pide içi için:

1-250 gram kıyma
2-2 adet kuru soğan
3-6-7 dal taze maydanoz
4-Tuz
5-Tereyağı

Hazırlık:

1-Hamur için un, tuz, toz şeker ve yaş mayayı karıştırın. Yumurtayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.

2-Kıymayı az zeytinyağı ile bir tencerede kavurun. İnce doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak doğranmış maydanozu ilave edin. Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3-Mayalanan hamurdan büyük bir parça alıp elips şeklinde açın. Açılan hamurun üzerine kavrulmuş kıyma harcını serin. Elipsin iki ucu birleştirilerek mekik şekli verin.

4-Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

5-Fırından çıkmadan önce pidenin ortasına bir yumurta kırın ve tekrar fırına verin. Yumurta iyice piştikten sonra pidemizi fırından çıkarın.

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: 1000 sözleşmeli personel alımı başlıyor Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: 1000 sözleşmeli personel alımı başlıyor

6-Sıcak servis yapmadan önce üzerine tereyağı gezdirip dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi