Sakarya Gazetesi İstihbarat Servisi pazarın nabzını tuttu. Fiyatları sorduğumuz vatandaşlar alım gücünün eskisi gibi olmadığını belirtirken,  fiyatları ise yüksek bulduklarını dile getirdiler. 

Selvi Kacan

Selvi KACAN : Pazar fiyatları bence çok  pahalı. Asgari ücretle çalışan bir kişinin kolaylıkla pazar arabasını dolduracağını düşünmüyorum. Çünkü bir kilo domates 50 lira civarında. Bugün bir kilo fasulye 100 liraydı.

Hasan AkyilmazHasan AKYILMAZ: Her hafta aynı pazardan alışveriş yapıyoruz ama her hafta fiyatlar biraz daha yükseliyor. Yazın bazı ürünlerin fiyatı düşmesi gerekiyor ama düşmüyor. Özellikle domates. Pazar arabamız dolmuyor.

Nilüfer Sadigi̇l

Nilüfer SADIGİL: Fiyatlar pahalı. Dolduruyoruz da zar zor dolduruyoruz.  Çok pahalı. Ben geçen seneye göre kıyaslasam 200 yüz lira, 250 lirayla bu arabayı dolduruyordum. Şimdi 800-900 lira en az. Eskisi gibi alamıyoruz...

Eda Taştaban

Eda TAŞTABAN: Fiyatlar  eskiye oranla çok fazla. Kazandığınıza oranla pazar fiyatları maalesef uygun olmuyor. Ben her istediğimi alabiliyorum, ama asgari ücretli için, emekli için şu an çok zor. Eskiden yüz lirayla bir sepeti dolduruyorsan şu an sadece o üründen bir tane alabiliyorsun.

"Eskişehir'de kiralık ev sorunu yok" "Eskişehir'de kiralık ev sorunu yok"

Yücel KirtYücel KIRT:  Pazar fiyatları ülke gibi uçuyor. Emekli maaşları malum. Pazara çıkıyoruz bir ucundan diğer ucuna varmadan paramız bitiyor. Fiyatlar hiç uygun değil ama ne yapalım yemek mecburiyetindeyiz.

Ertan Çapkin

Ertan ÇAPKIN:  Çok pahalılık var. Ondan sonra yani millet geçim sıkıntısı içinde.  Pazar fiyatları da çok yüksek. Domates 25 liradan aşağı değil. Patlıcan 25 lira.  Limon 90 lira.  Memnun değiliz. Ekonominin durumu iyi değil.

Haber: Bilgehan Tombul (Stajyer Muhabir)

Kaynak: Haber Merkezi