Aslı Tandoğan, 2 Nisan 1979 tarihinde Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arp bölümünden mezun olduktan sonra, sanat hayatına tiyatro ve müzikle başladığı bir dönemin ardından oyunculuğa yöneldi. 2002 yılında "Gülüm" dizisi ile televizyon dünyasına adım atan Tandoğan, bu projeyle dikkatleri üzerine çekti.
2005 yılında "Aşka Sürgün" dizisinde canlandırdığı 'Dilan Şahvar' karakteri ile geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı ve beğenildi. Bu başarılı performansı, Tandoğan'ın oyunculuk kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu. 2007 yılında, Ömer Vargı’nın yönetmenliğinde çekilen "Kabadayı" filmiyle sinemaya ilk adımını attı ve bu projede gösterdiği performansla beğeni topladı.

Domates kabuklarından salça yapımı: Doğal ve kolay tarif! Domates kabuklarından salça yapımı: Doğal ve kolay tarif!

Tandoğan'ın televizyon ve sinema kariyerinde yer aldığı diğer önemli projeler arasında "Behzat Ç. Ankara Yanıyor", "Dudaktan Kalbe", "Yuvamdaki Düşman", "Bir Zamanlar Osmanlı", ve "Kendime İyi Bak" gibi diziler ve filmler bulunmaktadır. Her bir projede farklı karakterler ve rollerle izleyicilerin karşısına çıkan Tandoğan, geniş bir yelpazede başarılı performanslar sergiledi.
Son olarak, Aslı Tandoğan, dijital platformda yayınlanan "Prens" dizisinde önemli bir rol üstlenerek kariyerine devam etti. Dizideki performansı pek çok izleyici tarafından takdir edildi.
 

Muhabir: Merve Pınar