Çağdaş Onur Öztürk, 16 Ağustos 1979 tarihinde Sivas'ta doğdu. Çocuk yaşlardan itibaren tiyatro ile ilgilenen Öztürk, ilk, orta ve lise eğitiminde birçok tiyatro oyununda sahne aldı. Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde lisans eğitimini sürdürürken, üniversitenin tiyatro kulübüne katılarak sahne deneyimini artırdı. Üniversiteyi bitirdikten sonra askerliğini yaptı ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü'ne girerek tiyatro eğitimini profesyonelleştirdi ve mezun oldu.

Eskişehir'de hava durumu tahmini raporu! Eskişehir'de hava durumu tahmini raporu!

Oyunculuk kariyerine 2008 yılında "Gazi" adlı televizyon dizisi ile adım atan Çağdaş Onur Öztürk, bu projeyle televizyon dünyasında tanınmaya başladı. Ardından "Sakarya Fırat", "Kuzey Güney", "Yaz'ın Öyküsü", "Kış Güneşi", "Diriliş Ertuğrul", "Avlu", ve "Akrep" gibi birçok popüler dizi ve filmde önemli roller üstlendi. Özellikle "Diriliş Ertuğrul" dizisinde sergilediği performansla büyük beğeni topladı.
9 Eylül 2016 tarihinde "Diriliş Ertuğrul" dizisinde rol aldığı binicilik eğitimi sırasında bir kaza geçiren Öztürk, attan düşerek elmacık kemiği, köprücük kemiği ve bileğini kırdı. Bu kaza oyuncunun sağlığı üzerinde etkili olsa da kariyerine devam etti. Son dönemlerde adından sıkça söz ettirilen “Prens” diziyle sevenlerine kavuştu.
 

Muhabir: Merve Pınar