Tarım ve Orman Bakanlığı, mayıs ayının dördüncü tarımsal destek ödemesini geçtiğimiz hafta cuma günü çiftçilerin hesaplarına yatırdı. Bu tarımsal destek ödemesinin ardından, bu hafta cuma günü de mayıs ayının beşinci tarımsal destek ödemesinin yapılması planlanıyor. Ödemelerin gerçekleşmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak. Tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, farklı programlar çerçevesinde ödemeler gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da ödemelerin ayrıntılarına ilişkin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmeler yapıyor.

Çiftçilere IPARD Destekleri

Tarım ve Orman Bakanlığı, IPARD projesi çerçevesinde sunulan desteklerle ilgili düzenli olarak açıklamalarda bulunuyor. Bu kapsamda, Bakan Yumaklı, IPARD-III programının birinci başvuru çağrıları kapsamında ülke genelinde toplam 1079 proje başvurusu yapıldığını belirtti. IPARD destekleri kapsamında bugüne kadar 25.434 projeye toplam 45.3 milyar TL hibe desteği sağlandı. Bakan Yumaklı, kırsal kalkınma yatırımları içerisinde IPARD desteklerinin önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Verilen IPARD destekleri kapsamında bugüne kadar 25.434 projeye, reel rakamlarla toplam 45,3 milyar TL hibe desteği verildiğini anımsatan Yumaklı, bu hibeler sayesinde ülkenin tarım ve gıda sektörlerine 93 milyar TL tutarında yatırım kazandırıldığını ifade etti. Bakan Yumaklı, söz konusu yatırımlarla 102 bin istihdam sağlanmasına katkıda bulunduklarını ve IPARD ile üretilen ürünlerin yerinde pazarlanmasını da desteklediklerine dikkati çekti.

Tarimsal Girdi Enflasyonu Artti Mi H4327 46931

Tarımsal Destekler 2024 Mayıs

IPARD projesi çerçevesinde sunulan desteklerle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamalarda bulunurken, tarımsal destek ödemeleri mayıs ayının son günlerine doğru yaklaşırken çiftçiler tarafından yakından takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde cuma günleri tarımsal destek ödemeleri yapılabilir. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal destek ödemeleri gerçekleştikçe resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayarak kamuoyunu bilgilendirecek.

Kaynak: Haber Merkezi