Bakan Koca, Sağlık Vadisi Projesi hakkında da önemli bilgiler verdi ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının bu projeyle ilgili şirket kurulumu için gerekli adımları attığını belirtti.

Randevu Sadakat Oranında İyileşme

Bakan Koca, randevuya sadakat oranında büyük bir iyileşme gözlemlendiğini ifade etti. Koca, "Şu an bir iki branş dışında ileri tarihlere randevu alınması gerekmeden sorun çözülüyor. İstanbul, en kritik il durumundaydı, ancak belirli branşlar dışında çözüme kavuşuyor. Tetkikler için kapasite sorunu olan yerler var. Özellikle görüntüleme konusunda sorun yaşayan yerler mevcut. Bu yerler için aldığımız tedbirler hayata geçtikçe rahatlama sağlanacak" dedi.

İngiltere'den geldi sağlığı Eskişehir'de buldu! İngiltere'den geldi sağlığı Eskişehir'de buldu!

Mhrsden Hastane Muayene Randevusu Nasil Alinir H1612861449 5Fb5C6

Sağlık Vadisi Projesi

Sağlık Vadisi Projesi hakkında bilgi veren Bakan Koca, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının şirket kurulumu için gerekli adımları attığını belirtti. "Bilkent Şehir Hastanesi'nin yanındaki arazi tahsis edilerek altyapı çalışmaları başlayacak. İlk etapta altyapı araştırma laboratuvarları ve akredite test laboratuvarları kurulacak. Bu alanda AR-GE ve pilot üretim gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi