Sason ilçesinde ikincisi düzenlenen 'Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali' etkinlikleri dahilinde düzenlenen en iyi bal yarışmasında 11 besici tarafından standa getirilen bal arasında, alanında uzman ekipler tarafından yapılan analizler sonucunda en iyi birinci, ikinci ve üçüncü bal seçildi.
Düzenlenen yarışmada jüri üyesi olarak katılan Sason Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. İbrahim Selçuk Kuru, bal değerlendirmesini 4 ana unsur üzerinden değerlendirdiklerini söyledi. Kuru, “Burada bal yarışması yapıldı. Yarışmaya 11 besici katılım sağlamış durumunda. Ben bir jüri üyesi olarak 4 parametre üzerinden ballarımızı değerlendireceğiz. Bu ballarımız renk, koku, tat ve aroma üzerinden değerlendirmeye alınacak. Yarışmada dereceye giren besicilerimize takdir belgesi verilecek. Bilindiği gibi Sason balı çok kıymetli bir baldır. Bizlere üretim aşamasını da takip ettiğimiz Sason balının yapılan analizlerde de çok değerli bir bal olduğu ortaya çıkmıştı” dedi.