Malzemeler:

1-1 kg hamsi
2-250 gr pirinç
3-1 baş soğan
4-200 gr tereyağı (veya tercihe göre sıvı yağ)
5-1/2 bardak su
6-2 yumurta
7-Maydanoz
8-Nane
9-Tuz, karabiber

Hazırlanış:

1-Hamsiler ayıklanır ve kılçıkları çıkarılır. Eğer kılçıkları daha kolay çıkarmak istiyorsanız, hamsileri bir gün dinlendirerek işlemi kolaylaştırabilirsiniz.

2-Soğanlar yağda kavrulup üzerine pirinç eklenir. Karıştırarak kavrulan pirinçlere tuz eklenir ve üzerini kapatacak kadar su ilave edilerek pişirilir. Pirinçlerin hafif diri kalması önemlidir. Pilav suyunu çekince içine karabiber, bol maydanoz ve nane eklenerek karıştırılır. Ardından demlenmeye bırakılır.

Otobüs seferlerinde yeni düzenleme: Bu iki şehir güzergâhtan çıkarıldı! Otobüs seferlerinde yeni düzenleme: Bu iki şehir güzergâhtan çıkarıldı!

3-Unlanmış hamsiler, yağlanmış bir tepsiye sırtları alta gelecek şekilde düzenlenir. Hamsilerin düzgün ve özenli bir şekilde yerleştirilmesi, pişirme esnasında aralarının açılmamasını sağlar. Tepsinin kenarlarına sarkan hamsiler, tepsiyi tamamen kaplayacak şekilde yerleştirilir.

4-Hazırlanan pilav, düzenlenmiş hamsilerin üzerine dökülür ve eşit şekilde yayılır. Kalan hamsilerle ve tepsi kenarlarından sarkanlarla pilavın üzeri tamamen kapatılır. Bu adımda, yemeğin görünümü pastayı anımsamalıdır.

5-Çırpılmış yumurta, hazırlanan içli tavaya sürülür. Tüm yüzeyin güzelce kaplanmasına özen gösterilir.

6-Tepsi, önceden ısıtılmış fırına verilir ve hamsiler çevirilerek kızarana kadar pişirilir.

7-Sonuç olarak, bu nefis içli tava tarifi, deniz ürünleri severlere lezzetli bir alternatif sunarken, sunumuyla da sofralarınızı şenlendirecek.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi