ABD’yi Francine Kasırgası vurdu! ABD’yi Francine Kasırgası vurdu!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Sırbistan Sarayı'nda bir araya geldi. Fransa ve Sırbistan, Sırbistan'a Rafale savaş uçağı satışı dahil iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliği öngören 12 anlaşma imzaladı.
Sırbistan'a 12 adet Rafale savaş uçağı satışına ilişkin anlaşmaya Sırbistan Savunma Bakanı Bratislav Gasic ve Fransız Dassault Havacılık CEO'su Eric Trappier imza attı. Sırbistan ve Fransa arasındaki uzun müzakereler ardından gerçekleşen Rafale satışı, uluslararası basın tarafından Sırbistan'ın geleneksel müttefiki ve silah tedarikçisi Rusya'dan stratejik açıdan uzaklaşması yönünde bir sinyal olarak değerlendirildi.

"2,7 milyar euro değerinde 12 Rafale satın alıyoruz"

Vucic ise Macron ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin detayları ve iki ülke arasında imzalanan anlaşmalara ilişkin bilgi verdi. Macron ile uzun görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve görüşmelerin gece geç saatlere kadar devam edeceğini açıklayan Vucic, “Sırbistan'ın Avrupa yolunda sağlanan destek nedeniyle Fransa'ya teşekkür ettim. Fakat aynı zamanda giderek artan yatırımlar ve giderek artan iş birliği konusunda da teşekkürlerimi ifade ettim” dedi.

Kaynak: İHA