Malzemeler:

1-Ufaltılmış bulgur
2-Soğan
3-Sarımsak
4-Dana kıyma
5-Pirinç
6-Domates salçası
7-Zeytinyağı
8-Tuz
9-Karabiber
10-Yumurta

Hazırlık:

1-Öncelikle birkaç diş sarımsak ve bol miktarda soğanı ince bir şekilde doğrayın. Bir tavada zeytinyağında sarımsak ve soğanları kavurun.

2-Ayrı bir kapta, bir çay bardağı pirinci yıkayın ve süzün. Ardından dana kıymayı ekleyin. Karışımı baharatlarla tatlandırın; tuz, karabiber, ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyebilirsiniz. Karışımı kavurduğunuz soğan ve sarımsak karışımına ekleyin.

3-Bu sırada ufaltılmış bulguru yoğurma kabına alın. Hazırlanan karışımı bulgurun üzerine ekleyin ve iyice yoğurun. Karışımın hamur kıvamına gelmesi için gerekirse su ekleyebilirsiniz.

4-Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırdığınız iç harcı, açtığınız bulgur hamuruna yerleştirin. Hamuru kapatın ve avuç içinde yuvarlayarak düzgün bir şekil verin.

5-Bir tencerede su kaynatın. İçli köfteleri kaynar suya ekleyin ve yaklaşık yirmi dakika kadar pişirin.

6-İçli köfteler piştikten sonra biraz bekletin. Bu sırada bir yumurtayı çırpın. Pişmiş içli köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, ardından kızgın yağa batırarak kızartın.

7-Yumurtası iyice kızaran içli köfteleri tavadan alın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine yerleştirin.

ESTRAM kıyafetleri Odunpazarı'ndan! ESTRAM kıyafetleri Odunpazarı'ndan!

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi