Festivale lisanslı olan paraşütçülerin katılımı mümkün olup, katılmak isteyen paraşütçüler [email protected] adresine kayıt yaptırabiliyor. Sivrihisar Havacılık Merkezi (S.H.M.) Doğu Apronu’nda gerçekleşecek etkinlikte, atlayışlar her iki gün boyunca havanın müsait olacağı zamanlar içinde, sabah saat 05.30’dan gün batımına kadar devam edecek. Bütün atlayışlar ücretsiz  olup, paraşütçüler sırayla atlayışlara katılabilecek. 

Nostaljik hava araçları 

Paraşüt atlayışlarında Nostaljik ANTONOV AN-2 ve CESSNA 172 hava araçları kullanılacak. Havanın rüzgârsız olduğu günün ilk saatlerinde AN-2 ile atlayışlar başlayacak. Daha sonra rüzgar durumuna bağlı olarak C-172 devam edecek. Atlayışların AGL 7.000 feet ve 10.000 feet aralığında olması planlanıyor.  Paraşütlerini rahatça katlayabilmeleri için "RIDDELL" hangarı katılımcılara tahsis ediliyor. Paraşütçüler, S.H.M. tarafından sağlanacak çadırlarda ÜCRETSİZ kalabiliyor veya kendi çadırlarını kurabiliyor. Sabah 05.00 itibari ile Doğu Apronu’nda "SKY BÜFE" paraşütçülerin hizmetinde olacak. Akşam yemekleri içinse, Batı Apronu’nda "SKY CAFE" hizmet sunuyor. 07 Temmuz pazar akşamı, "Canlı Müziğin Gökyüzü Versiyonu" Grup TRIAN tam kadro SKY CAFE’de! Organizasyona katılan Paraşütçülere “Katılım Sertifikaları” da, Pazar akşamı Sky Cafe’de takdim edilecek. 7’den 70’e herkesin katılımına açık olan bu festivalde gökyüzü rengârenk paraşütlerle şenlenecek. 

Eskişehir'de 'Mavi Bayrak' denetimi Eskişehir'de 'Mavi Bayrak' denetimi

Semin Öztürk Şener – ACT güçlerini birleştirdiler. – Gökyüzü Haberci

Semin Öztürk Şener'den akrobasi gösterisi 

Türkiye’nin İlk Kadın Profesyonel Akrobasi Pilotu Semin Öztürk Şener, “Yeni Menekşe” uçağı ile bu etkinlikte yer alıyor. “SEMİN ÖZTÜRK ŞENER Akrobasi Gösterisi” 6 Temmuz Cumartesi günü saat 11:00’de gerçekleşecek ve gökyüzündeki muhteşem performansı ile seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak

Muhabir: Merve Pınar