Emekli Maaşlarına Yüzde 5 İlave Zam

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapılmıştı. Ancak, kök maaş sorunu nedeniyle 1.8 milyon emekli bu zamdan yararlanamamıştı. Şimdi ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alınan kararla, en düşük emekli maaşına yüzde 5 oranında bir zam daha eklendi. Bu ilave zamla birlikte en düşük emekli maaşı artık 12.500 TL oldu.

Emekliye 15 Bin Tl En Dusuk Emekli Maasini Tarih Vererek Duyurdu Hidk

Zam Farkı Ne Zaman Ödenecek?

Temmuz ayı ödemelerini almaya başlayan emekliler, en düşük emekli maaşı olarak 10.000 TL almışlardı. Bu nedenle zam farkı ortaya çıktı. Emeklilere 2.500 TL olarak verilecek olan zam farkı, Ağustos ayının ilk haftasında ödenecek.

Yeni Ek Zam Kimleri Kapsıyor?

Yeni ek zam kararından maaşları 8.072 TL'nin altında olan 1.8 milyon emekli doğrudan yararlanıyor. Ayrıca, maaşların 12.500 TL’ye çıkması, kök maaşı 8.072 TL’nin üstünde olan birçok emekliyi de etkileyecek. Dul ve yetim aylığı alanların maaşları da en düşük emekli maaşı ile birlikte arttı.

Kuzey Makedonya ile Eskişehir arasında iş birliği vurgusu Kuzey Makedonya ile Eskişehir arasında iş birliği vurgusu

Emekliler Refah Payı Bekliyor

Enflasyon artışı ve alım gücünün düşmesiyle zor günler geçiren emekliler, maaşlara ilave refah payı zammı da bekliyor. Bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın refah payı konusunda bir açıklama yapacağı iddialar arasında yer alıyor.

Emekli-13

Emekli Zamlı Maaş Sorgulama Ekranı

Milyonlarca emekli, kök maaş sorunu nedeniyle ek zam sonrası maaşlarının ne kadar olduğunu bilemiyor. Emekli maaşını öğrenmenin en kolay yolu ise e-Devlet’ten sorgulama yapmak. TC kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet girişi yaptıktan sonra arama ekranına “Emekli kök maaş sorgulama” yazarak yeni kök maaşlarınızı öğrenebilirsiniz.

Muhabir: Merve Pınar