Ehliyet sahipleri için son tarih ise 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar yenileme yapılmazsa, eski ehliyetler geçersiz sayılacak.

Ehliyetinizi Yenilemezseniz Ne Olur?

Eski sürücü belgeleri, 31 Aralık 2024'ten sonra artık kullanılmayacak. Bu tarihten sonra ehliyet yenileme işlemleri, normal harç tarifesine tabi olacak. Yani, zamanında yenileme yapmayanlar daha fazla ücret ödemek zorunda kalabilir. Ayrıca, trafikte eski tip sürücü belgesiyle yakalananlar cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.

Ehliyet Sınavı

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler

Nüfus müdürlüklerinden yapılacak sürücü belgesi başvurusu için belirli belgeler talep ediliyor. İşlemlerinizi hızlıca tamamlamak için bu belgeleri hazırlamanız önemli. İşte başvuru için gerekenler:

Eskişehir'de çalıştırılan çocuklar ile ilgili bilgilendirme! Eskişehir'de çalıştırılan çocuklar ile ilgili bilgilendirme!

Sağlık Raporu: Sürücü olmanıza engel bir sağlık probleminiz olmadığını belgelemek için sağlık raporu almanız gerekiyor.
Biyometrik Fotoğraf: Bir adet biyometrik fotoğraf başvuru sırasında sizden istenecek. Fotoğrafın güncel ve belirlenen standartlara uygun olması önemli.
Yenileme Ücreti: Sürücü belgesi yenileme işlemi için 15 TL'lik bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücreti ödemeniz başvuru sürecinin tamamlanması için zorunlu.

Nüfus Müdürlüklerinden Randevu Almayı Unutmayın

Sürücü belgesi yenileme işlemleri için nüfus müdürlüklerinden randevu alınması gerekiyor. Yoğunluktan dolayı son tarihe kadar randevu bulmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, başvurunuzu son güne bırakmadan işlemlerinizi tamamlamanız tavsiye ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi