Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yaptığı düzenleme ile artık ticari taşımacılık yapılmadığı sürece, sürücü eğitim araçları için yetki belgesi alma zorunluluğu ortadan kalktı. Bu değişiklik, sürücü eğitimine yeni bir soluk getiriyor ve sürücü kurslarının üzerindeki bürokratik yükü hafifletiyor.

"Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenleme ile birlikte, sürücü eğitimi sürecinde kullanılan araçlar için ayrı bir yetki belgesi alma zorunluluğu sona erdi.

Yeni Şartlar Getirildi

Yönetmelikte yapılan değişiklikler sadece sürücü eğitim araçlarını kapsamıyor, aynı zamanda taşımacılık sektörüne yönelik önemli idari ve cezai düzenlemeler de içeriyor. İşte getirilen yeni şartlar:

Yaş Şartı: Yetki belgesi alacak kişilerin 15 yaşından büyük olması zorunluluğu getirildi.

Tecrübe Şartı: Uluslararası eşya taşımacılığı yapacak olanlar için tecrübe şartına yönelik tereddütler giderildi ve net düzenlemeler yapıldı.

Featured 03

Asgari Kapasite Şartları: Ticari yolcu, eşya ve nakliyat ambarı işletmeciliği yapan firmalar için asgari kapasite şartlarında düzenlemeye gidildi.

Belge Ücretleri ve Satışları: Yetki belgesi sahiplerinin ölümü durumunda iade edilecek belge ücretlerine ilişkin esaslar belirlendi ve yasaklanan belge satışı gibi uygulamaların önüne geçilmesi için tedbirler alındı.
Güvenlik Önlemleri: Otobüslerin bagaj kısmında yanıcı, yakıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin taşınmasını engellemek için uygulanan müeyyideler ağırlaştırıldı.

Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet! Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet!

Belge İndirimleri: Taşımacıların aldığı yetki belgelerinin kapsamı dışında faaliyet yürütülmesi halinde, yeniden alınacak belgelerde uygulanan indirimin kaldırıldığına dikkat çekildi.

Kaynak: Haber Merkezi