Özdemir, 1.130,44 TL olan muayene ücreti için kredi kartıyla ödeme yapmayı tercih etti. Ancak bu işlemden dolayı 128,18 TL ek ücret ödemek zorunda kaldı. Durumu avukatı Emre Akman ile paylaşan Özdemir, alınan bu farkın Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu’na aykırı olduğunu öğrendi ve 7 Şubat’ta Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu.

Heyet: “Kredi Kartına Kesilen Fark Ayıplı Hizmettir”

Başvuruyu değerlendiren Tüketici Hakem Heyeti, kredi kartı ile ödeme yapıldığı için kesilen 128,18 TL'nin iadesine karar verdi. Heyet, kararın gerekçesinde, firmanın kredi kartı işlemi için aldığı farkı "ayıplı hizmet" olarak nitelendirdi.

Arac Segmentleri 760X460

Emeklilere 29 Ekim Bayram ikramiyesi müjdesi var mı? Emeklilere 29 Ekim Bayram ikramiyesi müjdesi var mı?

Avukat Emre Akman: “Emsal Nitelikte Bir Karar”

Hüseyin Özdemir’in avukatı Emre Akman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Müvekkilim aracının muayenesi için gittiğinde kredi kartı ile ödeme seçeneğini tercih ettiğinde, 128,18 TL ek ücret ödemek zorunda kalmıştır. Bu durumu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdık ve heyet, alınan bu farkın iadesine karar verdi. Araç muayene istasyonlarına her gün binlerce insan gelmekte ve kredi kartı ile ödeme yapmaktadır. Her bir kişiden 128,18 TL ek ücret alınması, günlük milyonlarca TL’lik haksız kazanç anlamına gelir. Bu karar, tüketici hakları açısından emsal niteliğindedir. Bu tutarı geri almak isteyen diğer tüketiciler, bu kararı örnek göstererek haklarını arayabilirler. Firmanın aldığı bu komisyon kesinlikle kanuna aykırıdır ve vatandaşlarımızın bu konuda bilgilenmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi