Kulüpler ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan ortak açıklamada, müsabakanın ertelenmesinin sebebini "organizasyondaki bazı aksaklıklar" olarak belirtildi.

Ancak, maç gününe dair basına sızan bilgiler, Suudi tarafının özellikle takımların 'Atatürk temalı tişörtler' ile sahaya çıkmalarına izin vermemesi ve aynı zamanda kulüplerin maça Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözlerinin yer aldığı pankartlara izin verilmemesi yönündeydi.

U14 Ligi sezona gollü başladı! U14 Ligi sezona gollü başladı!

İstiklal Marşı ile ilgili olarak da bazı anlaşmazlıkların olduğu iddia edilse de, TFF ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, söz konusu iddiaların doğru olmadığını duyurdu.

Krizin çözülememesi üzerine TFF, kulüpler ve Suudi yetkililer arasında gerçekleştirilen saatler süren toplantılar sonuçsuz kalınca maç iptal edildi.

Bu kararın ardından Galatasaray kafilesi İstanbul Havalimanı'na, Fenerbahçe kafilesi ise Sabiha Gökçen Havalimanı'na güvenli bir şekilde ulaştı.

Her iki kulüp de taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, havalimanı çıkışında yaptığı kısa açıklamada, "Gerekli açıklamayı TFF ve kulüpler yaptı" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise takım otobüsünden taraftarlara seslenerek, "Tüm taraftarlara buraya kadar geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Süper Kupa'nın organizatörü Suudi Arabistan devleti destekli Riyadh Season şirketi tarafından yapılan açıklamada, İstiklal Marşı konusunda kulüplerle anlaşmaya varıldığı ancak "iki takımın anlaşmaya uymaması nedeniyle maçın yapılamadığı" belirtildi.

Maçın iptal kararı, TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerinin ortak bir açıklamasıyla duyuruldu. Ortak açıklamada, Suudi Arabistan Futbol Federasyonu ve ilgili kurum ve kuruluşlarına organizasyon için gösterdikleri çaba nedeniyle teşekkür edildi. Açıklamada maçın ileri bir tarihe ertelendiği ifade edildi.

Sokak ismi değişiyor

Beşiktaş Belediyesi, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Akasyalı Sokağı'nın adının Fahreddin Paşa Sokağı olarak değiştirileceğini duyurdu.

Editör: Sakarya Gazetesi