TBMM’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Çakırözer, “Cumhuriyetimizin yıl dönümünü kutladığımız bir haftada ‘çocuk yaşta evliliği savunan, ülkemizin kurucusu Atatürk’e hakaret eden’ bu isimlerin üniversitelerde konferans vermesine kim ya da kimler izin vermiştir? 

Başka isim bulamadınız mı? 

Çakırözer, “Konferansın duyurusu ‘Umut Eskişehir’ diye yapılmış.  Cumhuriyetimizin kuruluş haftasında gençlerimize umudu anlatacak başka isim mi bulamadınız? Eskişehir Atatürk sevdasının, Cumhuriyet değerlerinin, bilimin, aydınlığın, çağdaşlığın, kadın erkek eşitliğinin, kültürün, sanatın, hep birlikte huzur içinde yaşamanın başkenti olduğu için umut Eskişehir’dir” dedi. 

Büyükşehir'den ihtiyaç sahiplerine yorgan! Büyükşehir'den ihtiyaç sahiplerine yorgan!

Sdf Jale Nur Sullu Tesekkur Etti

Derhal iptal edilmeli

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, konferansları skandal olarak nitelendirerek iptal edilmesini istedi. Süllü, “Gençlerin zihinlerine karanlık tohumlar ekilmeye çalışılmaktadır. Böylesine  çağ dışı görüşlere sahip isimlerin akademik çatılar altında yer bulması, gençlerimize hiçbir katkı sağlamayacağı gibi, onları aydınlanmaktan uzaklaştırmaktadır” dedi. 

ibrahimarslan

Cumhuriyet haftasında olması manidar 

Konu hakkında bir değerlendirme de bulunan CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’dan geldi. Arslan, “Atatürk’ümüze, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına geçmişte dil uzatanların bilim yuvalarına özellikle de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağımız haftada davet ediliyor olması da çok manidardır. Bu durum, Eskişehir’imize atfedilebilecek bir durum değildir” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi