Tavuklu Fırın Makarna İçin Gerekli Malzemeler

Makarnası için:

-1 paket fırın makarna

-2 litre su

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuklu Harç İçin:

-400 g tavuk göğsü (küçük küpler halinde doğranmış)

-1 yemek kaşığı sıvı yağ

-1 adet orta boy soğan (doğranmış)

-2 diş sarımsak (ince doğranmış)

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çay kaşığı kırmızı toz biber

-1 çay kaşığı kekik

-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Sos İçin:

-2 yemek kaşığı tereyağı

-2 yemek kaşığı un

-3 su bardağı süt

-1 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı muskat rendesi

Üzeri İçin:

-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

-Tavuklu Fırın Makarna Tarifi

Makarnayı Haşlama:

-Geniş bir tencerede suyu kaynatın, tuz ve sıvı yağı ekleyin.

-Makarnayı suya atın ve hafif diri kalacak şekilde 8-9 dakika haşlayın.

-Haşlanan makarnayı süzün ve soğuk sudan geçirerek bir kenara alın.

Tavuklu Harcı Hazırlama:

-Tavaya sıvı yağı ekleyin ve ısıtın.

-Küp doğranmış tavukları ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun.

-Üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika soteleyin.

-Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyerek karıştırın.

-Tavuklar tamamen pişince ocaktan alın ve biraz ılımasını bekleyin.

-Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın.

Beşamel Sosun Yapımı:

-Bir tencerede tereyağını eritin.

-Üzerine unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.

-Sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, topaklanmamasına dikkat edin.

-Sos koyulaşınca tuz ve muskat rendesini ekleyip ocaktan alın.

Fırına Hazırlık:

-Haşlanmış makarnayı geniş bir kaba alın.

-Üzerine beşamel sosun yarısını ekleyip iyice karıştırın.

-Tavuklu harcı ekleyerek tekrar karıştırın.

-Yağlanmış fırın kabına makarnalı karışımı yayın.

-Üzerine kalan beşamel sosu dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

Fırında Pişirme:

-Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

-Üzeri iyice kızarınca fırından çıkarın.

Kadınlar Günü'nü üreticilerle kutladı Kadınlar Günü'nü üreticilerle kutladı

-Servis etmeden önce 5-10 dakika dinlendirin.

Tavuklu Fırın Makarna Kaç Kalori?

-Bir porsiyon tavuklu fırın makarna yaklaşık 480 kaloridir. İçeriğinde bulunan karbonhidrat, protein ve yağ dengesi sayesinde oldukça besleyici bir öğündür.

Püf Noktaları ve Servis Önerileri

-Makarnanın fırında daha iyi pişmesi için hafif diri bırakılması önerilir.

-Beşamel sosu eklerken karıştırarak makarnaya iyice yedirilmelidir.

-Üzerine ekstra lezzet katmak için parmesan veya cheddar peyniri kullanılabilir.

-Yanında yeşil salata ve yoğurt ile mükemmel bir menü oluşturabilirsiniz.

Muhabir: Merve Pınar