Eskişehir'de o üniversitede alışveriş şenliği! Eskişehir'de o üniversitede alışveriş şenliği!

Malzemeler:

1-1 kg orta yağlı parça et (sığır tercih edilir)
2-75 gr bayat ekmek
3-1 ufak baş soğan
4-1 ufak diş sarımsak
5-1/2 çorba kaşığı kimyon
6-1/2 çorba kaşığı tuz
7-1/2 çorba kaşığı taze çekilmiş karabiber
8-1/2 çorba kaşığı pul biber
9-1/2 çorba kaşığı karbonat

Hazırlık:

1-Et, bayat ekmek, soğan ve sarımsak makinede çekilir. Elde edilen karışım bir kaba alınarak baharatlar eklenir.

2-Malzemeler iyice yoğrulur ve tekrar makineden geçirilir. Karışım, bir gece buzdolabında dinlendirilir.

3-Mangal hazırlanır ve üzerine parçalanmış kömürler yerleştirilir. Izgara yağlanır ve ızgara ızgarası üzerine konur.

4-Yaklaşık 15 gram ağırlığındaki köfteler maşa ile alınarak yağa bulanır ve ızgarada pişirilir.

Not: Tekirdağ Köftesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret almıştır. Bu lezzetli köfteyi hazırlarken malzemelerin kalitesine dikkat ederek, geleneksel tarife sadık kalmak önemlidir.

Editör: Sakarya Gazetesi