Malzemeler:
1-1 kg orta yağlı parça et (sığır tercih edilir)
2-75 gr bayat ekmek
3-1 ufak baş soğan
4-1 ufak diş sarımsak
5-1/2 çorba kaşığı kimyon
6-1/2 çorba kaşığı tuz
7-1/2 çorba kaşığı taze çekilmiş karabiber
8-1/2 çorba kaşığı pul biber
9-1/2 çorba kaşığı karbonat
Hazırlık:
1-Et, bayat ekmek, soğan ve sarımsak makinede çekilir. Elde edilen karışım bir kaba alınarak baharatlar eklenir.
2-Malzemeler iyice yoğrulur ve tekrar makineden geçirilir. Karışım, bir gece buzdolabında dinlendirilir.
3-Mangal hazırlanır ve üzerine parçalanmış kömürler yerleştirilir. Izgara yağlanır ve ızgara ızgarası üzerine konur.
4-Yaklaşık 15 gram ağırlığındaki köfteler maşa ile alınarak yağa bulanır ve ızgarada pişirilir.
Not: Tekirdağ Köftesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret almıştır. Bu lezzetli köfteyi hazırlarken malzemelerin kalitesine dikkat ederek, geleneksel tarife sadık kalmak önemlidir.