İşte o özlediğiniz, hasretle beklediğiniz kar geldi
ama bu yağan ıslak soğuk beyaz
çoğunuzun çocukluğunun karı değil ki
her şeyin yozlaştırıldığı gibi
o da değişti tatsızlaştı
mutlu etmiyor eskisi gibi..,
canlar donuyor sığınacakları yerler yok artık
ne kömürlükler ne erzak depoları
iyi yürekli insanlar da yok
içi ısınsın diye bir lokma yemek verecek..
zaten çok da olmayan vicdanlar buz kesiyor şimdi..
     Gerçek hayvan korumacılar, can dostları bilirler birbirini; bakışlarından, ses tonlarından anlarlar dilleri konuşmasa da yüreklerinin söylediğini. Mevsim kışa döndü, dereceleri eksilerde, hava güneş olsa da ayaz mı ayaz.
     Bizler onları hayatta tutabilme adına daha fazla emek vermek, güç sarf etmek, çaba harcamak zorundayız. Öte yandan mama fiyatları aldı başını gitti, çorbalığı, ekmeği hakeza öyle.
     Kendimiz aç kalırız, susuz kalırız, densiz, vicdansız insanlardan azar yeriz, tehdit edilir  hatta darp ediliriz, ana babamızla, konu komşumuzla papaz olur, ev sahiplerimizin “kapı dışarı ederiz” tehditlerine maruz kalırız, eşlerimizden ayrılmayı göze alırız…     
     Ama onları yaşatma savaşımızdan bir adım geri atmayız, böyle kocaman, sevgi yüklü yüreklere sahibiz çünkü..
     Bizleri sınamaya kalkmayın, inatla da kedilerimize, köpeklerimize debelleş olmayın. 
     Son haftalarda bir video dolaşıyor hayvan severlerin sosyal medya kanallarında; bir sarman kediye akıl almaz, vicdan kabul etmez şekilde elektrik vererek işkence yapılan bir video bu. Elbette tepkiler yüksek oldu, siber suçlara ihbar edildi, faillerin yakalandığı bilgisi geldi. Yüreklerimize su serpilmedi elbette. Bu tür sapkın zihniyetli kişilere gerekli cezalar verilmedikçe, toplumdan temizlenip soyutlanmadıkça da içimiz rahat etmeyecek. 
     Hukuksal yollardan savaşımıza devam, kış şartlarında sokak canlarımızı yaşatma uğraşımıza da devam. Onları her koşul ve şartta terk etmeyecek, en doğal hakları olan yaşam haklarının bekçisi olmaktan vazgeçmeyeceğiz.