Malzemeler:
1-3 adet patlıcan
2-20-25 adet küçük Tokat biberi
3-6-7 adet domates
4-1 kg parça kuzu eti
5-7-8 baş sarımsak
6-3-4 adet orta boy patates
7-100 gr kadar kuyruk yağı
8-1 tatlı kaşığı tuz
9-5 adet lavaş pide
Hazırlık:
1-Kuzu eti üzerine tuz serpilerek tuzlanır.
2-Patlıcanlar kabukları soyulmadan uzunlamasına ikiye bölünür, ardından bir parmak kalınlığında dilimlere kesilir.
3-Patatesler soyularak yarım santimetre kalınlığında halka şeklinde kesilir.
4-Şişler bir miktar kuyruk yağı ile yağlanır; bu, sebzelerin şişlere kolayca takılmasını sağlar.
5-Şişe önce bir parça kuyruk yağı, ardından bir baş sarımsak (bütün halde) ve iri kuşbaşı doğranmış et, bir parça patlıcan olacak şekilde sırayla dizilir.
6-Diğer şişlere ise tepelerine yağ, sarımsak, alt kısımlarına biber ve patates dizilerek hazırlık tamamlanır.
7-Özel olarak yapılmış bir fırın kullanılır. Ateş, iki taraftan yanar, şişler ortasındaki uzun demire takılır.
8-Şişlerin tepesine takılan kuyruk yağı, sebzelerin üstüne eriyerek akar ve iki yandan gelen ateşle kızarmasını sağlar.
9-Şişlerin altına konan tavaya dizilen dilimlenmiş domates, üzerine akan yağlı et suları ile tatlanır.
10-15-25 dakika içinde pişen et ve sebzeler, pideye güzelce yerleştirilir ve ortasına domates dilimleri eklenir.
11-Sıcak servis edilerek, bu lezzetli Tokat Kebabı misafirlerinizin beğenisini kazanacaktır.
Afiyet olsun!