Malzemeler:
Hamur İçin:
1-1 su bardağı un
2-1 çay kaşığı yaş maya
3-1 tatlı kaşığı toz şeker
4-1 tatlı kaşığı tuz
5-Su (aldığı kadar)
İç Harcı İçin:
1-500 gr kıyma
2-2 adet soğan
3-3 kaşık sıvı yağ
4-1 kaşık tereyağı
5-3 adet sivri biber
6-1 adet domates
7-Yarım çay kaşığı karabiber
8-4 adet yumurta
9-Tuz
Üzeri İçin:
1-150-200 gr Trabzon tel peyniri
2-1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlık:
1-Derin bir kaba unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
2-Yaş maya, toz şeker ve suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3-Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
4-Dinlenmiş hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.
5-Kıymalı harcı hazırlamak için; kıymayı, doğranmış soğanı, sıvı yağı, tereyağını, doğranmış sivri biberi, rendelenmiş domatesi, karabiberi ve tuzu karıştırarak harcı oluşturun.
6-Hamurun ortasına hazırladığınız kıymalı harcı veya peyniri yerleştirin.
7-Önceden ısıtılmış 280 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
8-Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı ekleyin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!