Malzemeler:

Hamur İçin:

1-1 su bardağı un
2-1 çay kaşığı yaş maya
3-1 tatlı kaşığı toz şeker
4-1 tatlı kaşığı tuz
5-Su (aldığı kadar)

İç Harcı İçin:

1-500 gr kıyma
2-2 adet soğan
3-3 kaşık sıvı yağ
4-1 kaşık tereyağı
5-3 adet sivri biber
6-1 adet domates
7-Yarım çay kaşığı karabiber
8-4 adet yumurta
9-Tuz

Üzeri İçin:

1-150-200 gr Trabzon tel peyniri
2-1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlık:

1-Derin bir kaba unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın.

2-Yaş maya, toz şeker ve suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

3-Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.

4-Dinlenmiş hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.

5-Kıymalı harcı hazırlamak için; kıymayı, doğranmış soğanı, sıvı yağı, tereyağını, doğranmış sivri biberi, rendelenmiş domatesi, karabiberi ve tuzu karıştırarak harcı oluşturun.

6-Hamurun ortasına hazırladığınız kıymalı harcı veya peyniri yerleştirin.

7-Önceden ısıtılmış 280 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.

Kuruyemişleri suda bekletip tüketmenin şaşırtıcı faydaları! Kuruyemişleri suda bekletip tüketmenin şaşırtıcı faydaları!

8-Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı ekleyin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi