Malzemeler:
1-1 litre ayran
2-1 yemek kaşığı un
3-1 adet yumurta sarısı
4-500 gram döğme
5-Bir avuç nohut (önceden ıslatılmış ve hazır hale getirilmiş)
6-Yeteri kadar tuz
7-Reyhan veya yarpuz (yabani nane)
Hazırlık:
1-Bir tencereye ayranı ekleyin ve içine unu, tuzu ve yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştırın.
2-Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak karışımı kaynamaya bırakın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
3-Kaynayan karışıma önceden ıslatılıp hazırlanan nohutları ekleyin. Nohutlar biraz pişene kadar karışımı karıştırmaya devam edin.
4-Ardından döğmeyi ekleyin ve 20-30 dakika kadar karışımı kaynatmaya devam edin.
5-Son olarak, yarpuzu ekleyin. Taze yarpuz kullanmanız, aşınıza daha lezzetli bir aroma katacaktır. Eğer mevsim kışsa, kurutulmuş yarpuz kullanabilirsiniz. Yarpuz ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın.
6-Ayranlı aşı sıcak ya da yaz aylarında soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!