Malzemeler:

1-1 litre ayran
2-1 yemek kaşığı un
3-1 adet yumurta sarısı
4-500 gram döğme
5-Bir avuç nohut (önceden ıslatılmış ve hazır hale getirilmiş)
6-Yeteri kadar tuz
7-Reyhan veya yarpuz (yabani nane)

Hazırlık:

1-Bir tencereye ayranı ekleyin ve içine unu, tuzu ve yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştırın.

2-Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak karışımı kaynamaya bırakın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

3-Kaynayan karışıma önceden ıslatılıp hazırlanan nohutları ekleyin. Nohutlar biraz pişene kadar karışımı karıştırmaya devam edin.

4-Ardından döğmeyi ekleyin ve 20-30 dakika kadar karışımı kaynatmaya devam edin.

5-Son olarak, yarpuzu ekleyin. Taze yarpuz kullanmanız, aşınıza daha lezzetli bir aroma katacaktır. Eğer mevsim kışsa, kurutulmuş yarpuz kullanabilirsiniz. Yarpuz ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın.

Kamuda servis uygulaması yeniden başladı! Kamuda servis uygulaması yeniden başladı!

6-Ayranlı aşı sıcak ya da yaz aylarında soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi