İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı sonucunda şehit ve yaralıların bulunduğunu açıkladı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik gücü, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Saldırının Detayları

TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki Havacılık Bulvarı üzerinde bulunan giriş kapısında meydana gelen patlama, büyük bir paniğe yol açtı. Patlamanın hemen ardından silah sesleri duyulmaya başladı. Tesiste çalışan personelin güvenliği için sığınaklara yönlendirildiği bildirildi. Güvenlik önlemleri artırılırken, olay yerine hızlıca müdahale eden ekipler, yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

bakan-yerlikaya-duyurdu-27-ilde-kalkan-7-operasyonlarinda-80-gocmen-kacakciligi-organizatoru-ve-2-bin-155-duzensiz-gocmen-yakalandi-1704692877

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, saldırıda şehitlerimiz ve yaralılarımız olduğunu belirterek, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Çanakkale’de 3.3 büyüklüğünde deprem Çanakkale’de 3.3 büyüklüğünde deprem

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ'a terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda şehit ve yaralılar olduğu açıklandı.

Saldırı ile birlikte TUSAŞ'tan patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmaların devam ettiği bildiriliyor. 

Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, yaralıların Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi ile Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine sevk edildiğini açıkladı. 

TERÖRİSTLER GÜVENLİK KAMERASINDA

Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde eli silahlı teröristlerin TUSAŞ yerleşkesine ticari taksi ile geldiği görünüyor. Teröristlerden biri bina dışında görüntülenirken, eli silahlı diğer teröristin bina girişinde olduğu kaydedildi.

BAKAN YERLİKAYA: ŞEHİT VE YARALILAR VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) terör saldırısı düzenlendiği, şehit ve yaralılar bulunduğunu bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

1 BAŞSAVCIVEKİLİ VE 8 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmada 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini açıkladı.

Konuya ilişkin yapılan son açıklamada:

Bakan Yerlikaya: "1'i kadın 1'i erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Yaralılarımızdan 3'ünün durumu ağır. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kimlikleri belli olur olmaz, bunlarla ilgili hangi terör örgütü olduğu ile ilgili bilgileri aziz milletimizle paylaşacağız"

Özgür Özel Ankara'ya gidiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısının ardından MYK ve PM üyeleri ile milletvekilleriyle olağanüstü olarak bir araya gelerek, Diyarbakır'daki programını iptal etme ve Ankara'ya dönme kararı aldı.
CHP'den yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özel'in Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını Diyarbakır'daki programı sırasında canlı yayında öğrendiği belirtildi. Özel'in ilk değerlendirmesinde süreci yakından takip edeceklerini ve terörü kimden gelirse gelsin lanetledikleri bildirilen açıklamada, "Özel, ardından Diyarbakır'daki programına eşlik eden MYK ve PM üyeleri ile milletvekilleriyle olağanüstü olarak bir araya geldi ve terör saldırısını değerlendirdi. Yaklaşık yarım saat süren toplantıda, programların iptal edilmesi, Ankara'ya dönülmesi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantısının Ankara'da acil olarak toplantıya çağrılması kararlaştırıldı. Toplantı Özel, Ankara'ya ulaşana kadar Genel Sekreter Selin Sayek Böke başkanlığında gerçekleştirilecek. Ayrıca, Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekillerinden oluşan bir heyetin de TUSAŞ'a gitmesi kararı alındı. Özel, ayrıca İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonda görüşerek terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı" ifadelerine yer verildi.

Kirli eller kırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısına ilişkin “Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kahramankazan’da bulunan TUSAŞ yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve ‘Tam Bağımsız Türkiye’ idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır. Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir. Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir. Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Savunma sanayimizin gurur kaynağı TUSAŞ’ımızın fedakar çalışanlarına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi