İktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen'in Şube Başkanı İbrahim Akar 3 Eylül tarihinde bir açıklama yaparak, okulların çok acil bir şekilde temizlik personeline ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Milli Eğitim ve Çalışma Bakanlıkları, temizlik personeli sorununu acilen çözmeli” diyor.
***
AK Parti il Başkanı Gürhan Albayrak bu açıklamayı atlamış ya da görmezden gelmiş olmalı ki, konu ile ilgili hiç ses çıkarmıyor.
Halbuki...
İktidara yakın sendika başkanın eleştirisi direkt iktidara yapılmıştı
***
Birkaç gün sonra CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Okullarda yaşanan temizlik sorununa belediyelerin çözüm üreteceğini belirten bir açıklama yaparak “Veliler bize ulaşsınlar” deyince AK Parti il başkanı ortaya çıkıyor ve “Okullarda temizlik ve hijyen problemi yok, belediyeler kendi işine baksın” diye açıklama yapıyor.
***
Dahası...
Okullarda temizlik sorununu ilk açıklayan ve iktidarın bu sorunu acilen çözmesi gerektiğini söyleyen sendika başkanı da plağı tersine çevirerek “Bu belediyeler mi okulları temizleyecek?” diye bu kez CHP il başkanını eleştiriyor.
***
Sonuç olarak...
“Okullarda temizlik sorunu var” diyen iktidara yakın sendikanın başkanı.
“Okullarda temizlik sorunu yok” diyen iktidarın il başkanı.
Anlaşılan kendi aralarında bir mutabakata varamamışlar ki biri “var” diyor diğeri “yok” diyor!
Her ikisi de “Okulları siz temizleyemiyorsanız belediyeler temizler” diyen CHP il başkanına sallıyor.
Alın size ucuz siyasetin daniskası!

BU ZİYARET “SEN BARİ BÖYLE YAPMA”DER GİBİ OLMUŞ!

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal önceki gün bir açıklama yaptı.
ASKOM toplantısında alınan bir kararı eleştiren Köksal “İdarecilerimiz sağlık personeline değer vermiyor” diyerek tepki gösterdi.
***
Aradan iki gün geçti.
Hasan Hüseyin Köksal başkanlığındaki Sağlık Sen temsilcileri , Şehir Hastanesi Başhekimliği görevine vekaleten atanan Fatih Alper Ayyıldız'a “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulunmuş.
***
Ziyarette Hasan Hüseyin Köksal “Sağlık hizmetlerinin daha da iyileştirmesi için birlikte çalışmaya kararlıyız” demiş.
***
Önce “İdareciler sağlık çalışanına değer vermiyor” dedikten sonra yapılan idareci ziyareti, yeni görevlendirilen başhekime sanki “Sen bari böyle yapma” der gibi olmuş...

Sendika-5