Tepebaşı Belediyesi'nin kırsal mahalle sakini kadınların üretimine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği Kadın Üretici Ürün Satış Noktası projesi, Eskişehirlilerin ilgisi eşliğinde sürüyor. Kendi bahçe ve tarlalarında üretim yaparak Tepebaşı Belediyesi Kadın Üretici Ürün Satış Noktası'nda satış yapan Kızılinler Mahallesi'ndeki kadınlar emeklerini kazanca dönüştürmenin keyfini yaşarken, ata tohumu ile yetiştirdikleri bal kabağının tanıtımını yapmanın da gururunu yaşıyor. Kadınlar, hem Kadın Üretici Ürün Satış Noktaları'nda hem de düzenlenen Bal Kabağı Panayırı'nda ürünlerinin tanıtımına destek olan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'a teşekkürlerini sunuyor.

“Çok mutluyuz”

Kızılinler Mahallesi'nde aile boyu çiftçilikle uğraşan Emine Ünlüer, “Ben çocukluktan beri köyde çiftçilik yapıyorum. Daha önce eşimize dostumuza dağıtıyorduk veya almak isteyen alıyordu. Kadın Üretici Ürün Satış Noktaları açıldıktan sonra ürünlerimiz daha çok değer buldu. Daha iyi değerlendirmeye başladık. Geçen yıl düzenlenen Bal Kabağı Panayırı'ndan sonra herkes memnun kaldı ve köyümüzü tanıdı. Bu yıl tekrar oluyor ve çok mutluyuz. Şimdi kabaktan çok fazla ürün yapmaya başladık. Çorba olsun, böreği olsun ürün çeşitliliğimiz de arttı. Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.

Fiş almamanın bedeli ağır: İşte uygulanacak ceza! Fiş almamanın bedeli ağır: İşte uygulanacak ceza!

“Bal kabaklarının tanıtmaktan dolayı gururluyuz”

Sevinç Serhan ise, “Ben evlendiğimden beri yani 28 yıldır çiftçilikle uğraşıyorum. Daha önce bir şey bilmiyordum, eşimin ve kayınvalidemin destekleriyle öğrendim. Onların sayesinde ben de üretici kadınım ve çiftçiyim. Daha çok kabak, patates, domates, biber gibi ürünler üretiyoruz. Bu Kadın Üretici Satış Noktaları açılmadan önce arabayla kapı kapı dolaşıyorduk. Kimse almıyordu, ürünlerimiz kalıyordu. Satış noktalarında da çok memnunuz ekonomimize katkı sağlıyor. Panayıra gelenlerle tanıştık ve ürünlerimizi tanıttık. Hem biz ekonomimize katkı sağladık hem onlar sağlıklı ürünleri evlerine götürdü. Ata tohumu ile ürettiğimiz bal kabaklarının tanıtımını yapmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA