Urfa Ciğer Kebabı Tarifi:

Malzemeler:

1 kilogram taze kuzu karaciğeri
250 gram kuzu kuyruk yağı
1 yemek kaşığı Şanlıurfa Biberi
10 gram tuz
Odun kömürü
Ciğer kebabı şişleri

Domates kabuklarından salça yapımı: Doğal ve kolay tarif! Domates kabuklarından salça yapımı: Doğal ve kolay tarif!

Yapılışı:

Kuzu karaciğerini fındık büyüklüğünde küpler halinde kesin.
Kuzu kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın.
Özel ciğer kebabı şişlerine bir sıra ciğer, bir sıra kuyruk yağı olacak şekilde saplayın (bir şişe 4 adet ciğer ve 2 adet kuyruk yağı eklenmeli).
Odun kömürü ateşi iyice kızarınca şişleri ateşin üzerine yerleştirin.
Ciğerler pişerken Şanlıurfa Biberi ve tuz karışımını ciğerlerin üzerine serpin ve şişleri düzenli aralıklarla çevirerek pişirin.
Ciğerler piştikten sonra şişlerden çekerek sıcak tutun.
Açık ekmek veya yufka ekmeği ısıtın.
Sıcak ekmeklere ciğerleri yerleştirin ve isteğe göre maydanoz, kuru soğan, nane, közlenmiş biber ekleyerek dürüm yapın.
Üzerine limon sıkarak, Şanlıurfa Biberi serpin.
Sıcak olarak servis yapın ve yanında ayran ile sunun.

Editör: Sakarya Gazetesi