Malzemeler:
1-1 Kilo Kuzu Budu, ceviz büyüklüğünde doğranmış
2-1 adet orta boy soğan, dörde bölünmüş
3-3 adet kuru biber
4-50 gr tereyağı
5-2 diş sarımsak, doğranmış
6-1 çay kaşığı tuz
7-1 yemek kaşığı salça
8-1 tutam karabiber
9-2 su bardağı sıcak su
Hazırlık:
1-Kuzu budunu yıkayıp süzgeçten geçirin, ardından ceviz büyüklüğünde doğrayın.
2-Çömleği hafif ateşe koyun ve içine tereyağını ekleyip eritin.
3-Eriyen tereyağına doğranmış etleri ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.
4-Et suyunu çekince salçayı ekleyin, salça ve eti kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
5-Soğanı dörde bölüp, sarımsağı ve kuru biberleri ekleyin. Bir tutam karabiber ve biraz tuz ilave edin.
6-Karışım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve çömleğin kapağını un ve sudan yapılmış hamur ile kapatın.
7-Kor ateşte yaklaşık 3 saat boyunca pişirin.
8-Piştikten sonra çömleği açın ve harika aromaların yayıldığı Çömlek Eti'ni servis edin.
Afiyet olsun!