Malzemeler:

1-1 Kilo Kuzu Budu, ceviz büyüklüğünde doğranmış
2-1 adet orta boy soğan, dörde bölünmüş
3-3 adet kuru biber
4-50 gr tereyağı
5-2 diş sarımsak, doğranmış
6-1 çay kaşığı tuz
7-1 yemek kaşığı salça
8-1 tutam karabiber
9-2 su bardağı sıcak su

Hazırlık:

1-Kuzu budunu yıkayıp süzgeçten geçirin, ardından ceviz büyüklüğünde doğrayın.

2-Çömleği hafif ateşe koyun ve içine tereyağını ekleyip eritin.

3-Eriyen tereyağına doğranmış etleri ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.

Otobüs seferlerinde yeni düzenleme: Bu iki şehir güzergâhtan çıkarıldı! Otobüs seferlerinde yeni düzenleme: Bu iki şehir güzergâhtan çıkarıldı!

4-Et suyunu çekince salçayı ekleyin, salça ve eti kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin.

5-Soğanı dörde bölüp, sarımsağı ve kuru biberleri ekleyin. Bir tutam karabiber ve biraz tuz ilave edin.

6-Karışım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve çömleğin kapağını un ve sudan yapılmış hamur ile kapatın.

7-Kor ateşte yaklaşık 3 saat boyunca pişirin.

8-Piştikten sonra çömleği açın ve harika aromaların yayıldığı Çömlek Eti'ni servis edin.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi