Malzemeler:

1-1 Kilo Kuzu Budu, ceviz büyüklüğünde doğranmış
2-1 adet orta boy soğan, dörde bölünmüş
3-3 adet kuru biber
4-50 gr tereyağı
5-2 diş sarımsak, doğranmış
6-1 çay kaşığı tuz
7-1 yemek kaşığı salça
8-1 tutam karabiber
9-2 su bardağı sıcak su

Hazırlık:

1-Kuzu budunu yıkayıp süzgeçten geçirin, ardından ceviz büyüklüğünde doğrayın.

2-Çömleği hafif ateşe koyun ve içine tereyağını ekleyip eritin.

3-Eriyen tereyağına doğranmış etleri ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.

4-Et suyunu çekince salçayı ekleyin, salça ve eti kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin.

5-Soğanı dörde bölüp, sarımsağı ve kuru biberleri ekleyin. Bir tutam karabiber ve biraz tuz ilave edin.

6-Karışım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve çömleğin kapağını un ve sudan yapılmış hamur ile kapatın.

Hafta sonu yurt genelinde nasıl bir hava bekleniyor? Hafta sonu yurt genelinde nasıl bir hava bekleniyor?

7-Kor ateşte yaklaşık 3 saat boyunca pişirin.

8-Piştikten sonra çömleği açın ve harika aromaların yayıldığı Çömlek Eti'ni servis edin.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi