Yıllardır günde 10 bin adım atmanın ideal olduğu söyleniyor. Fakat, modern yaşamın yoğun temposunda her gün 10 bin adım atmak her zaman mümkün olmuyor. Bu nedenle Polonya’daki Lodz Üniversitesi’nden araştırmacılar, kalp sağlığını korumak için günlük olarak atılması gereken asgari adım sayısını belirlemeye odaklandı.

Diz kireçlenmesi nedir? Diz kireçlenmesi nedir?

Araştırmacılar, kalp sağlığı için her gün en az 2.337 adım atılması gerektiği sonucuna ulaştı. Tabii ki ne kadar fazla adım atılırsa o kadar iyi. Günde 2.337 adımdan daha azı yeterli faydayı sağlamıyor. Uzmanlara göre adım sayısı arttıkça kalbimize olan fayda da artıyor. Aynı araştırmacılar, günde 3.867 adım atmanın daha çok fayda sağlayacağı açıklandı.

62Efbb932Af1070174D63D75

Adım Sayısı ve Faydaları

Uzmanlar, "Günde sadece 2.337 adım atın" demiyor, en az bu kadar adım atmanın önemli olduğunu vurguluyor.Ne kadar çok yürürsek, sağlığımıza o kadar fazla katkıda bulunuyoruz.Yürüdüğümüz her 500 ila 1000 ekstra adım, kardiyovasküler hastalıklardan ölme riskini önemli ölçüde azaltıyor.Günde 20 bin adım atmanın faydaları da adım sayısı arttıkça katlanarak artıyor.Bu bilgiler ışığında, günlük adım sayınızı artırarak ve yukarıdaki tavsiyelere uyarak kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Muhabir: Burak Akın