Sosyal Medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 113'üncü yıldönümünü kutlayan Vali Hüseyin Aksoy şu ifadeleri kullandı: 

"Aziz milletimizin göklerdeki gururu olan Hava Kuvvetlerimizin kuruluşunun 113. yılını coşku ve heyecan içinde kutluyoruz.

01 Haziran 1911'de kurulan Türk Hava Kuvvetleri; "İstikbal göklerdedir." sözünden aldığı ilhamla kendisini sürekli geliştirerek bugünkü üstün hava teknolojisine kavuşmuş, tecrübesi ve nitelikli personeli ile dünyanın önde gelen Hava Kuvvetleri arasındaki saygın yerini almıştır.

Türk Hava Kuvvetlerimiz ülkemizde ve dünyada barışın tesisinde üstlendiği görevleri de başarıyla yerine getirmekte ve asil milletimizin gurur kaynağı olmaya devam etmektedir.

Türk Hava Kuvvetlerimizin kuruluşunun 113. yıl dönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını; vatanımızın, semalarımızın ve asil milletimizin huzuru ve güvenliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yåd ediyor, hayatta olan kahraman şükranlarımı sunuyorum."

Muhabir: Merve Pınar