Malzemeler:

1-İnci Kefali (Van balığı)
2-Tuz
3-Su
4-Acı yaprak

Malzemelerin Hazırlanışı:

1-İnci kefali temiz suyla iyice yıkanır.

2-Balıkların suyu süzüldükten sonra geniş bir leğende tuzlanarak her gün karıştırılır ve üç gün boyunca bekletilir.

LÖSEV 12 ay mutlu 'et'meye kararlı LÖSEV 12 ay mutlu 'et'meye kararlı

3-Tuzlanmış balıkların bozulmasını engellemek için acı yaprak eklenerek muhafaza edilir.
Üçüncü günün sonunda balıklar temiz suyla yıkanır ve süzülmesi beklenir.

Tuzlama İşlemi:

1-Suyu iyice süzülen balıklar, kasa veya dibi delinmiş bir bidona, karınları birbirine değmeyecek şekilde sıralanır.

2-Birinci sıranın üzerine tuz serpilerek, ardından bir sıra daha balık konulur.

3-Bu işlem, bidon veya kasa dolana kadar devam eder.

4-Tuz, balıkların üzerini tamamen kapatacak şekilde eklenir.

5-Hazırlanan tuzlu balıklar serin bir yerde muhafaza edilir.

Kızartma İşlemi:

1-Kızartmadan önce balıklar, birkaç saat boyunca suda bekletilir.

2-Sudan alınan balıklar süzgeçte iyice süzülerek suyu alınır.

3-Kâğıt havlu arasında kurulan balıklar, kor ateşte veya elektrikli ızgarada kızartılır.

4-Yanında ayran aşı veya bulgur pilavı ile servis edilir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi