Vergi dairesi müdürünün odasına bir adam girer ve sorr. “Merhaba. Ben ne zaman izne ayrılabilirim?”
Vergi dairesi düdürü “Ama siz burada çalışmıyorsunuz ki?”
Cevap: “Evet ama neredeyse her gün size çalışıyorum”
***
Vergi dairesine gelen adam, beyan verme yüzünden tartıştığı vergi memuruna hiddetlenip “Bana bak! Ayağını denk al. Bana çift kişilikli şizofren tanısı konuldu. O yüzden yapacaklarımdan ben sorumlu olmam”
Vergi memuru bu söz üzerine bir müddet düşünür, ardından da “O zaman iki kişiliğiniz için de beyanda bulunmanız gerekiyor.”
***
Dostlarından biri, Fransız kralı 15. Lui'ye:
-Majesteleri, demiş. “Akıl vergisi almayı hiç düşündünüz mü?”
Hiç kimse budalalığı kabul etmeyeceğine göre, herkes böyle bir vergiyi seve seve öder.
Kral, alaylı alaylı gülerek:
- Hakikatten enteresan bir fikir, cevabını vermiş. “Bu buluşunuza karşılık, sizi akıl vergisinden muaf tutuyorum. 
***
Yukarıda vergi ile ilgili üç fıkraya yer verdik ama en son kredi kartı limitinden vergi alınması yöntemiyle birlikte, ülkenin vergi toplamak için bulduğu yollar  fıkralardan  daha komik hale gelmeye başladı sanki...

BU ŞEHİR NEDEN BÖYLE?

Eskişehir'in termal kaynaklarını mutlaka değerlendirmesi gerektiğini, özellikle sağlık termali alanında var olan potansiyelini biran önce değerlendirmesi gerektiğini yıllardır söyleriz.
***
Termal konusunda mesafe alınıncaya kadar da mevcut Hamamların mutlaka ele alınmasının bir zaruret olduğunu dile getirip, hamamların da en az termal kadar bu şehir için önemli olduğunu ifade ederiz.
***
"Eskişehir’de mevcut hamamlar var.
Bu hamamlara öteden beri çevre illerden gelip gidenler de mevcut.
Kaldı ki, Eskişehirli de de hamamlara gitmeyi sever.
Dolayısıyla…
Eskişehir’in büyük eksikliğini hissettiği termal tesisler ile ilgili çalışmalar yapılırken, elde var olan hamamların da geliştirilerek ve sayıları arttırılarak bir turizm yaratılabilir.
Yaratılacak olan böylesine bir iç turizm ise, Eskişehir’e katma değer açısından önemli bir katkı da sağlayabilir.
Netice olarak….
Termal turizmi Eskişehir’in tanıtımı ve turizmi açısından önemli bir prestij teşkil ederken, Eskişehir’in modern hale getirilecek olan Hamamları da, bu prestiji mükemmel bir biçimde perçinlemiş olur." yorumlarını da sık sık yaparız.
***
Ancak gelin görün ki: ne termal konusunda ciddi bir adım atılabilir bu şehirde ne de mevcut hamamların sayısını artırıp hem de daha önemli kılmak için bir çaba sarf edilir..
Zaman da sıcak su da boşa akıp durur yıllarca.

Hamam-1

EN GÜZEL CEVAP OLMUŞ...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti’nin 100 bin TL üzeri kredi kartı limitine sahip vatandaşlardan 750 TL alınmasını öngören kanun teklifini eleştirenler için, "100 bin lira limiti olup 750 lira kredi kartı aidatı vermeyen DEM'lidir, Yunan'dır, Ermeni'dir." dedi ya...
***
Bu sözleri sarf etmesinin bir gün sonrasında Ermeni kökenli Türk bilim insanı Prof Dr Daron Acemoğlu, dünyanın en prestijli ödülü olan Nobel Ekonomi Ödülünü kazandı.
***
Ne diyelim?
Yaptığı her konuşmada verdiği örneklerle insanların adeta zekalarıyla dalga geçen Mustafa Destici gelen Nobel ödülü haberi sonrasında, hiç ihtimal vermiyoruz ama vermiş olduğu örnek nedeniyle mahcubiyet duymuş mudur acaba?
1-305